JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Vuxenutbildning / Utbildningar / Vux - Lärling

Vux - lärling

På lärlingsutbildningen läser du samma kurser och får betyg på samma sätt som om utbildningen varit helt förlagd vid en skola.

En lärare med kompetens i det yrke som lärlingen valt är ansvarig för betygsättningen. Läraren besöker fortlöpande arbetsplatsen och diskuterar lärlingens praktiska utbildningsinslag med handledaren.

Just nu har vi i Laholms kommun flera lärlingsutbildningar: Badmästare, djurskötare inom lantbruk, hotell- och restaurangmedarbetare och hästskötare. Dessa utbildningar har ett upplägg där lärlingen är 4 dagar/vecka på en arbetsplats som lärling och 1 dag/vecka har teorigenomgångar på Campus Laholm.

I samarbete med Koenigsegg Automotive AB i Ängelholm har vi även en rekryteringsutbildning till Montagetekniker och med Rejmes i Halmstad/Laholm en utbildning till personlig Servicetekniker - Volvo. Dessa utbildningar har ett liknande upplägg som lärling men med 3 dagar i veckan i lärande på arbetsplatsen och 2 dagar på Campus Laholm.

Ansökningar tas emot löpande och platser tilldelas efter tillgång av lärlingsplatser.

Förkunskaper/Behörighet

Grundskola eller motsvarande samt tillräckliga kunskaper i svenska för kunna tillgodogöra dig utbildningarna. Vissa av Lärlingsutbildningarna kan också ha ytterligare rekommenderade kunskapskrav. Vänligen se respektive sida för yrkesutbildningarna.

Framtid

Ambitionen i Laholms kommun är att ha utbildningar inom flera bristyrkesområden alternativt inom hantversyrken där andra utbildningsformer för vuxna saknas.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Ida Axelsson
Sidan uppdaterad den 11 mars 2022