JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Bibliotek

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Bibliotek

Från och med tisdagen den 9 februari 

Biblioteket är fortfarande ingen mötesplats och vi erbjuder endast begränsad service. Du får göra kortare besök på max 15 minuter för att hämta och återlämna det du har lånat. Öppettiderna är förkortade och Bokbussen kör inte. 

Det finns ett maxantal för besökare samtidigt på biblioteken vilket betyder att du kan behöva vänta i kö utanför biblioteket. 

Stadsbiblioteket (max 20 personer) 
Måndag, tisdag: 10-16
Onsdag, torsdag: 12-18
Fredag: 10-16

Knäreds bibliotek (max 2 personer) 
Måndag: 15-18

Våxtorps bibliotek: (max 4 personer) 
Torsdag: 15-18

Bokbussen: 
Kör inte
 

Utförligare information om hur bibliotekens service påverkas och vad du som besökare behöver tänka på hittar du på undersidan Covid-19 på denna webbsida. Du kommer direkt till sidan om du klickar på rubriken ovan: "Begränsad service”. 

 

Bibliotekets program hemifrån

När allt inte är som vanligt och det blir svårare för oss att genomföra våra program som tänkt finns det i alla fall möjlighet att krypa upp hemma i soffan och titta på programmen. På undersidan "Program" ligger alla våra digitala program samlade. Där hittar du sagostunder, boktips, författarsamtal och författaruppläsningar. Klicka på rubriken för att komma direkt till sidan.

Just nu: Digitala föräldraskapsföreläsningar med Micke Gunnarsson
Klicka på rubrikerna nedan för att komma direkt till filmerna.Tillgängligt till 24 februari. Mer information hittar du under "Program".

Föräldraskap i en digital tidsålder och Hur kan vi skapa mer flow i föräldraskapet

Frågestund med Micke om föräldraskap
Torsdagen den 18 februari 19–20 kan du gå in på länken ovan för att delta i en digital frågestund tillsammans med Micke. Du chatta, ställa en fråga eller diskutera med andra föräldrar. 

 

Sportlovsaktiviteter på biblioteket

Klicka på rubriken ovan eller på bilden för att komma till bibliotekets program.

 

 

Har du svårt att läsa?

 

Då ska du prova LEGIMUS - appen för dig som har svårt att läsa!

Med Legimus kan du kan själva ladda ner och lyssna på talböcker i din telefon eller surfplatta.

Kontakta biblioteket så kan vi registrerar dig och visa hur du kommer i gång med Legimus. 

 

Boktips 

Personalens boktips 

Varje månad tipsar någon ur personalen om några av sina bokfavoriter. Kanske våra favoriter kan bli era favoriter? Du hittar boktipsen under rubriken "Boktips och inspiration" här på sidan. Du kan även klicka på rubriken "Personalens boktips".

Anna Björk, bibliotekarie på Stadsbiblioteket tipsar om:

Dödens flod av Dervla McTiernan

"Dervla McTiernan har inte bara skrivit en deckare hon har också skrivit en historia om samhällets baksida, om en misär där barn hamnar i kläm och där vi andra tittar bort. Det sociala engagemanget och problematiken kring exempelvis abortfrågan och det religiösa Irlands sjaskiga förflutna lyser igenom och höjer boken till en annan nivå. Deckargåtan är visserligen mycket spännande, men lika viktig är skildringen av de olika människoödena och av det irländska samhället."

 

HBTQ-boktips

Här samlar vi bra böcker för vuxna, som alla handlar om samkönad kärlek, kärlek som struntar i kön eller hur det är att vara könsöverskridande. Klicka på rubriken "HBTQ-tips" så kommer du till boktipslistan.

Nya titlar

Jag lever och du hör mig inte (2020) av Daniel Arsand

Lisa och Lilly (2020) av Mian Lodalen

Nätterna på Winterfeldtplatz (2020) av Elin Boardy

 

Tillgänglighet på Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket har handikapparkering precis utanför Stadshuset, belägen ca 5 meter från byggnadens entré. Från entreplan finns hiss ner till källaren. På entréplan finns även handikapptoalett. En bärbar slinga finns att tillgå vid arrangemang. Kontakta gärna Stadsbiblioteket på telefon: 0430-151 51, 0430-151 50 om du har frågor kring arrangemang och tillgänglighet, eller skicka mail till biblioteket@laholm.se

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Kyttä
Sidan uppdaterad den 5 februari 2021