JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Bo, miljö och trafik
Bo, miljö och trafik

Hav, slätt och skog, inom några få mils avstånd. Var man än bor i Laholms kommun tar man sig snabbt till sitt friluftsmål.
Fyra av fem bor i villa- eller småhusbebyggelse. Enligt tidningen Villaägarnas undersökning 2019 är Laholm den tionde bästa småhuskommunen i landet. Nya bostadsområden med övervägande samma boendeform växer nu fram i Skummeslövsstrand. Och i Laholm, söder om riksväg 24, planeras ett helt nytt bostadsområde på ett 22 hektar stort område.

Fyra starka sidor

God livsmiljö blir allt viktigare för valet av bostadsort. Med våra fyra starka sidor, ”Livet på den lilla orten”, ”En historisk miljö”, "Närhet till vatten” och ”En dynamisk region”, vill vi påstå att vi kan erbjuda attraktiva livsmiljöer i hela kommunen.

Med ”Livet på den lilla orten” menar vi närhet till naturen och närhet till andra människor. Det skapar trygghet och social sammanhållning. Med våra många aktiva föreningar skapas också ett kreativt liv.

Laholm är Hallands äldsta stad med en gammal historisk stadskärna. Historien gör sig också påmind runt om i bygden. Avtrycken om krigiska uppgörelser mellan svenskar och danskar är många. Det mest kända av dem är Minnesstenen i Knäred med freden 1613.

Havet, Lagan och många insjöar har också stor betydelse för vår attraktionskraft. Med goda möjligheter till strandnära boende tror vi att än fler vänder blickarna mot oss. För vi vill växa.

Det har vi också förutsättningar att göra med den dynamiska region vi befinner oss i. Med ena foten i Öresundsregionen och den andra i det expansiva Halland ligger vi väldigt väl till.

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: WOJ
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan granskad den 18 januari 2021