Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Avfall och återvinning / Hushållens avfall / Frågor och svar om källsorteringssystemet / Sortering / Hur hantera utsorteringen av matavfall?

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI utfärdade klockan 11.26 klass 3-varning för extremt höga flöden i Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen till mynningen i havet i norra Mellbystrand. Enligt prognosen fortsätter nivåerna att stiga än mer.

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.
Läs mer här:

Hur hantera utsorteringen av matavfall?

Då man är nybörjare på att hantera och sortera ut matavfall kan olägenheter uppstå såsom larver, flugor och lukt. Detta kan kunden själv förebygga, vilket man lär sig med tiden. Några tips:

  • Vid normal temperatur kan påsen stå under diskbänken i 2-3 dagar, men vid varmare temperatur så byt påse varje dag
  • Var noga med att försluta påsen ordentligt
  • Låt blött matavfall rinna av i vasken innan det slängs i påsen och torrskala grönsaker
  • Lite ättika eller trädgårdskalk runt kärlkanterna och på botten av papperspåsarna kan ge en fräsch doft och hålla flugorna borta                                                              
/link/510c8552d8834b1eac7d70c055fd0027.aspx?epslanguage=sv