Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Avfall och återvinning / Hushållens avfall / Frågor och svar om källsorteringssystemet / Sortering / Hur kan jag rengöra kärlet?

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI utfärdade klockan 11.26 klass 3-varning för extremt höga flöden i Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen till mynningen i havet i norra Mellbystrand. Enligt prognosen fortsätter nivåerna att stiga än mer.

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.
Läs mer här:

Hur kan jag rengöra kärlet?

Som fastighetsägare är du ansvarig för sopkärlen, och därför är det viktigt att du tar hand om kärlen och är rädd om dem. Du ansvarar också själv för rengöring av kärlen.

Ett tips är att tvätta kärlen invändigt då och då efter tömning. Skölj ordentligt med vatten och skura med borste. Använd inga rengöringsmedel eller kemikalier. Häll gärna några droppar ättika i kärlen efteråt. Det tar bort dålig lukt och håller flugorna borta. Du kan även strö lite vanlig trädgårdskalk runt kanterna på kärlen och i botten. Flugorna trivs varken i basisk eller sur miljö.

Vid införandet av det nya källsorteringssystemet kommer det finnas möjlighet att beställa rengöring av kärlen mot en kostnad. Tjänsten kan beställas som engångstvättning eller som fast återkommande 1-2 ggr/år. Priset för detta är i dagsläget inte fastställt. Kärlen behöver inte vara tomt vid tillfället för rengöringen. Utföraren tömmer avfallet i en annan behållare när kärlet tvättas.

/link/510c8552d8834b1eac7d70c055fd0027.aspx?epslanguage=sv