JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Avfall och återvinning / Hushållens avfall / Sorteringsguiden

Sorteringsguiden

Det är inte lätt att veta hur alla typer av avfall ska sorteras. Även om en stor del kan sorteras i de nya flerfackskärlen som införs i höst är det långt ifrån allt som kan stoppas i kärlen. Med hjälp av denna sorteringsguide får du reda på hur du ska hantera de flesta typer av avfall. Genom att sortera och återvinna kan vi skydda oss från farliga ämnen samtidigt som vi minskar förbrukningen av våra värdefulla naturresurser.

Nu finns det en ny version 2 av sorteringsguiden

Klicka på "Sorteringsguiden version 2" under Länkar till höger på denna sida för att  få reda på hur olika typer av avfall ska sorteras.

Sortering av värmeljus

Värmeljuskoppar får inte länge samlas in som metallförpackning på våra återvinningsstationer. Beslutet som kommer från EU-kommisionen innebär att värmeljus inte längre ses som en förpackning och då får man inte slänga den i metallförpackningsinsamlingen. På Ahla återvinningsgård finns ett kärl för insamling av värmeljus, detta kärl står vid behållarna för förpackningsmaterial. Om man delar värmeljuskoppen och den lilla delen där veken sitter fast så är det lättare att återvinna aluminiumet. Båda delar återvinns och allt material kan utnyttjas igen.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Therese Arvidsson
Sidan uppdaterad den 21 december 2022