Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Avfall och återvinning / Hushållens avfall / Tömningsschema

Information med anledning av coronavirus och covid-19

 

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Tömningstider för avfall läggs om

Förstora bilden - DSC_8138utvald_dekor.jpg

Ett av våra nya avfallsfordon i Laholm av bästa miljöklass använder fossilfritt bränsle, helt i enlighet med kommunfullmäktiges beslut om en fossilbränslefri fordonsflotta till år 2030.

De förändrade tömningstiderna från vecka 17 sker för att göra körturer mer effektiva och på så sätt minska körsträckor och resurser. Goda effekter av detta är att utsläpp och kostnader minskar. Alltså bra för både miljö och plånbok.

Berör det dig och hur gör man?

Det är inte alla abonnenter som får nya veckor och/eller veckodagar för tömning av kärlen. Det gäller dessutom endast de abonnenter som har fyrfackskärl.

I länken på denna sida kan alla abonnenter få information om vecka och veckodag för tömning av sina sopkärl på sin adress. För att hitta ditt tömningsschema anger du adressen där dina sopkärl står i dokumentets sökfält. Då får du först informationen om ditt kärl 1, och med pilen kan du hitta vad som gäller för ditt kärl 2.

Observera att kärlets placering på kartan kan se ut att stå på annan plats än i verkligheten vilket beror på svårigheter att få olika digitala tekniker att samarbeta. Har du svårt att hitta något av kärlen just för din adress men hittar grannens adress har du med största sannolikhet samma tömningsschema.

Förändring som sker för dig som abonnent är att soporna hämtas en annan vecka/dag än tidigare, inte på annan plats än tidigare även om det kan se ut så på kartan.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Johanna Andersson
Sidan uppdaterad den 16 april 2020