JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Energi / Energieffektivitet i kommunens fastigheter

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Energianvändningen sjönk 4,1 %

Med en ny solfångaranläggning på Smedjebacken i Knäred får kommunen gratis och förnybar energi

Under en femårsperiod har kommunen varje år tagit fram den totala mängd energi som använts i de lokaler, bostäder och fordon som ägs av Laholms kommun och Laholmshem. Det finns framtagna mål som består av minskning av energi samt andel förnybar energi för år 2014 samt 2020.

År 2014 minskade användningen av energi i kommunens fastigheter och Laholmshems fastigheter med 4,1 %. Detta innebär att målet på 5 % till år 2014 inte riktigt kunde uppnås. 

Till år 2020 har man antagit ett mål på 16 % och det är en bit kvar att klara denna målsättning som är satt i förhållande till 2009 års energianvändning.

Hade kommunen och Laholmshem inte minskat sin energianvändning utan förbrukat lika mycket som år 2009 så hade totala kostnaden för energin varit nästan 7 miljoner kronor mer. Det är viktigt att vara så energieffektiv som möjligt för både miljön och plånboken.

Använde 54 % förnybar energi

Man har också satt mål i hur stor del som ska bestå av förnybar energi. Under 2014 var 54 % av den förbrukade energin förnybar och målet var att nå 60 %. Alltså är det en bit kvar att nå målet på 65 % år 2020. Men omställningen till förnybara bränslen går på rätt håll och all el som Laholms kommun och Laholmshem använder är 100 % så kallad grön el.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Johanna Andersson
Sidan uppdaterad den 4 maj 2017