Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Energi / Energi- och klimatrådgivning / Aktuellt

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Digital studiecirkel för nya husägare

Förstora bilden - Villor foto Thomas Enqvist.jpg

Som nybliven husägare finns det en hel del att tänka på. Via en digital studiecirkel ges tips och råd bland på hur man kan sänka sina kostnader.

I vår startar de kommunala energi- och klimatrådgivarna i Laholm och Halmstad en digital studiecirkel för nyblivna husägare. Här informeras om hur värme, ventilation och fukt hänger ihop i byggnader. Studiecirkeln behandlar också elanvändning, elabonnemang och effektanvändning.

Planen var att hålla studiecirkeln på Stadsbiblioteket i Halmstad, men så kom coronapandemin och satte käppar i hjulet för denna form. Nu körs cirkeln istället digitalt via Teamsfunktionen.

- Fördelen med detta upplägg är att fler kan vara med, säger energi- och klimatrådgivare Ylva Jalming.

Lägre kostnader och mindre klimatpåverkan

El och värme är en stor del av en villas driftskostnader. Genom att effektivisera energianvändningen finns möjlighet att minska såväl kostnaderna som klimatpåverkan samtidigt som inomhusklimatet förbättras.

- Under studiecirkeln ger vi tips på direkt lönsamma energiåtgärder med ingen eller väldigt kort återbetalningstid, säger Ylva Jalming.

Energi- och klimatrådgivarna är båda energiingenjörer och har tillsammans 23 års erfarenhet av att arbeta med energieffektivisering. Dessutom har de varit husägare i sammanlagt 47 år. Således har de massor av kunskap som de vill dela med sig av.

Studiecirkeln omfattar fyra tillfällen. Tanken är att man deltar samtliga gånger.

Tid och plats

Datum28 maj, 4 juni, 11 juni, 18 juni

Tid: 12:00-13:00

Plats: Digital studiecirkel via Teamsfunktionen

Anmälan

Anmäl dig senast den 25 maj till ylva.jalming@halmstad.se

Information 

För mer information kontakta:

Energi- och klimatrådgivare Ylva Jalming,
Telefon: 035-13 74 28
E:post: ylva.jalming@halmstad.se

 

Energi- och klimatrådgivare, Pernilla Widstam,
Telefon. 035-13 72 25
E-post: pernilla.widstam@halmstad.se

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Johanna Andersson
Sidan uppdaterad den 28 april 2020