JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Energi / Energi- och klimatrådgivning / Aktuellt

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Studiecirkel för "nybyggare"

Energi- och klimatrådgivarna erbjuder "nybyggare" i Laholms och Halmstads kommuner studiecirkel om energieffektivt byggande.

 

Går du/ni i tankar om att bygga nytt hus eller köpa ett nyckelfärdigt hus i Laholms eller Halmstads kommun? Då kan det vara en god idé att anmäla sig till en digital studiecirkel för att lära sig mer om husbyggnad, och inte minst energieffektivt byggande.

Det är en viktig faktor att ta ställning till eftersom valet påverkar de fasta kostnaderna för många år framöver. I studiecirkeln, som anordnas av de kommunernas energi- och klimatrådgivare, är energifrågan central. Samtidigt ges möjlighet att diskutera med andra som går i byggtankar eller funderar på att skaffa ett helt färdigt hus.

Studiecirkeln omfattar fem tillfällen á 1,5 timmar en dag i veckan.  Sammankomsterna kan antingen vara vid lunchtid eller på kvällen.  Deltagande sker på distans via egen dator.

Dessa ämnen tas upp:

  • Hur mycket energi används i en villa
  • Energikrav i boverkets byggregler
  • Passivhus, lågenergihus och plusenergihus, vad innebär det?
  • Olika typer av tak, grunder, stommar, form och läge
  • Fönster
  • Isolering
  • Värmesystem
  • Ventilation
  • Solceller
  • El, belysning, laddstolpe mm

Kurslitteratur: Broschyren ”Att bygga energieffektivt- fakta och råd för dig som går i nybyggnadstankar”- Energikontoret Skåne

Tycker du att det låter intressant, gör då en intresseanmälan till nedanstående energi- och klimatrådgivare. Ange om du helst vill ha studiecirkeln vid lunch eller på kvällen.  Energi- och klimatrådgivarna hör av sig när en grupp bildats.

Kontakt:

Energi- och klimatrådgivare Ylva Jalming,
Telefon: 035-13 74 28
E:post: ylva.jalming@halmstad.se

Energi- och klimatrådgivare, Pernilla Widstam,
Telefon. 035-13 72 25
E-post: pernilla.widstam@halmstad.se

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Johanna Andersson
Sidan uppdaterad den 27 januari 2021