JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Flytta hit

Eldningsförbud

Eldningsförbud i Laholms kommun och i hela Halland från 1 juni 15.00

Läs mer om vad som gäller vid eldningsförbud 

Fire ban In the municipality of Laholm

Verbot der Verbrennung In der Gemeinde Laholm besteht derzeit ein Feuerverbot.

Please refer to www.laholm.se for updates and information.

Flytta till Laholms kommun

Vänd gärna blicken till Laholms kommun. Här hittar du ditt drömboende.

Laholms kommun är liten men stor. Som ett Sverige i miniatyr. Här bor ca
26 300 invånare (2021) fördelat på 14 tätorter.

Säg den kommun som sommartid kan erbjuda salta bad längs en tolv kilometer barnvänlig och sammanhängande strand. Och som vintertid lockar skidentusiaster till Hallandsås backar där den värsta nedfarten kan mäta sig med en av landets mer namnkunniga – pisten vid Sälens högfjällshotell. Kommunen vid Lagan kan också stoltsera med ett av landets bästa lax- och öringvatten.

Söker man naturens storslagenhet finns mängder av smultronställen längs porlande vattendrag, underbara sjöar och milsvid skog. För även om Laholm är Hallands sydligaste kommun finns naturupplevelser som man knappast tror är möjliga på dessa breddgrader. Som en trolsk jätte reser sig Hallandås över Laholmsslätten.

Hallands äldsta stad

Gamleby i Laholm.

Gamleby i Laholm är stadens äldsta del med vindlande kullerstensbelagna gator.

Laholm, som ibland beskrivs som den lilla staden med de stora konstverken, är Hallands äldsta stad. Redan på 1200-talet nämns Laholm i skrift. Då var namnet Lagaholm, en befäst dansk stad nära gränsen till Sverige.

Men långt innan dess var bygden befolkad. Med Lagan som kommunikationsled var det naturligt att slå ner sina bopålar i närheten av vattendraget eller dess biflöden. Vi vet att folk gjorde det för cirka 4 000 år sedan.

Vad som drog de första människorna är förstås svårt att veta. I dag vet vi däremot varför Laholms kommun är attraktiv. Hög livskvalitet med ett blomstrande föreningsliv, en bred och aktiv idrottsverksamhet och ett differentierat småskaligt näringsliv gör att allt fler vänder blickarna mot kommunen. En framtidsinriktad kommun kan emellertid inte slå sig till ro med det som finns. Man måste också våga satsa. Inte minst på nya generationer. Därför spenderas stora belopp på att bygga om och modernisera skolorna.

Livskvalité

Livskvalitet är också miljö, boende och väl utvecklad service för barn, ungdomar och gamla. När tonåringarna lämnar grundskolan erbjuder Osbecksgymnasiet i Laholm ett rikt programutbud.

Attraktivt industriområde

Mellby industriområdeUnder de senaste decennierna har näringslivet utvecklats. Kommunen har lagt sig vinn om att skapa möjligheter för att stärka befintliga verksamheter och starta nya. Vi kan erbjuda flera attraktiva industriområden bland annat längs med E 6 i Skottorp och Mellbystrand.

Koppling till expansiva regioner

Laholms kommun är en del av två mycket expansiva regioner, Västsverige och Öresundsregionen. Med E 6, riksvägarna 15 och 24 genom kommunen samt E 4 några mil bort är kommunikationerna väl utvecklade.

Tågtrafiken på Västkustbanan ger också stora möjligheter till snabba transporter. Nästan en gång i timmen stannar tågen mellan Köpenhamn och Göteborg i Laholm.

Nästan en gång i timmen kan resenärer åka antingen söderut eller norrut med Öresundstågen.

Nästan en gång i timmen kan resenärer åka antingen söderut eller norrut med Öresundstågen.

Två flygplatser

Få kommuner har också så nära till två flygplatser som Laholm. Från stan är det cirka tre mil till både Ängelholms och Halmstads flygplats.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Emma Randevik
Sidan uppdaterad den 1 mars 2022