JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Flytta hit / Bo / Tätorter / Ränneslöv

Ränneslöv

Kvarnen i Ränneslöv.

Ränneslöv ligger naturskönt med rekreationsmöjligheter in på knutarna. En aktiv byförening och väntjänsten i vården ger positiva signaler och ökar ortens attraktionskraft, liksom idrottsföreningen Ränneslövs GIF.

Ränneslöv har cirka 430 invånare och ligger på Laholmsslätten strax norr om Smedjeåns dalgång, bara några kilometer från Vallberga. Orten var ett gammalt jordbrukssamhälle och det fanns rosodlingar. I dag blandas de gamla gårdarna med de nybyggda villorna.

Ränneslövs kyrka

Ränneslövs medeltida kyrka byggdes cirka år 1150 och var då utan bänkar eller stolar, så folket stod upp under gudstjänsten. På medeltiden var den också en pilgrims- och offerkyrka. Den revs år 1871 och ett år senare invigdes den nya kyrkan. Flera av inventarierna flyttades över dit, bland annat altaruppsatsen i barockstil från år 1769 av bildhuggaren Johan Ullberg.

Service i Ränneslöv

Fortfarande är jordbruket den viktigaste näringen, men med inslag av småföretagande. Största arbetsgivaren är Randerslunds äldreboende. 

Ränneslövs naturstig

Stig i vacker natur längs med Smedjeån med mysiga fika- och grillplatser. Något parti handikappanpassad som leder fram till grillhus. Vid sanka partier finns spångar utlagda. Skolans elever har varit engagerade med att sätta upp fågelholkar, informationstavlor om djur- och växtliv. Via länken "Ränneslövs naturstig" hittar du en enklare karta. 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Emma Randevik
Sidan uppdaterad den 13 oktober 2022