Du är här: Start / Bo, miljö & trafik / Flytta hit / Bo / Tätorter / Skummeslövsstrand

Skummeslövsstrand

Förstora bilden - Skummeslov3.jpg

Med havet in på knutarna har Skummeslövsstrand blivit en attraktiv boendeort.

Visserligen är bara en fjärdedel av husen i Skummeslövsstrand bebodda under hela året, men fler och fler väljer att flytta hit på permanent basis. Naturligtvis är närheten till havet en faktor som gör orten attraktiv. 

Skummeslövsstrand har cirka 1030 invånare och ligger vid Laholmsbukten, mellan Mellbystrand och Eskilstorpsstrand, på Hallands sydspets. Orten är belägen på södra delen av en av Sveriges längsta sandstränder och är en utpräglad badort. Stranden mellan Mellbystrand och Skummeslöv är utmärkt för långa promenader vid vattenbrynet eller bland klitterna och sanddynerna. Här finns långgrunda och barnvänliga stränder.

Populär badort

Skummeslövsstrand anlades av grosshandlare Carl Wingren med kompanjoner, som under 1920-talet köpte strandnära mark av lokala bönder för att stycka av till tomter för sommarstugor och barnkolonier. I dag är det inte bara en bad- och sommarort utan det finns också ett ökat intresse för året-runt-boende.

Skummeslövs Tennisklubb

Här finns Skummeslövs Tennisklubb en av Sveriges största tennisanläggningar med 9 grusbanor. Tennisstadion är öppen för alla. I slutet av april brukar banorna vara klara för spel.

Service i Skummeslövsstrand

Det finns bra service på orten. Vårdcentral, restauranger, turistboende, förskola, skola och äldreomsorg. Rekreationsmöjligheterna är flera och förutom havsbad finns minigolfbana, Skummeslövs golfbana (pay&play) och en tempererad utomhusbassäng.

Allarp

De närmaste tio åren kommer ett nytt område att växa upp alldeles intill Skåne, längst söderut i Laholms kommun. Det nya bostadsområdet vid Skummeslövsstrand går under arbetsnamnet Allarp. Det ska bli ett samhälle med omkring tusen invånare med bland annat generationsboende. I området kommer det att finnas omkring hundra arbetstillfällen med skola, rekreationscentrum och en blandning av villor och hyreslägenheter.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Emma Alm
Sidan uppdaterad den 8 oktober 2018