JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Kartor och mätning / Kartportalen

Kartportalen för Laholms kommun

I kartportalen finns ett antal digitala karttjänster som redovisar olika information över kommunen. Läs mer under respektive rubrik nedan och klicka på länkarna för att komma vidare till kartorna.
Laholmskartan

Laholmskartan är en samlingskarta där flera olika typer av information sammanställts. Här finns information om bland annat bokbussens hållplatser med tider, skolor och skolområden samt besöksmål i kommunen.

Länk till Laholmskartan

Historiska flygfoton 

Bildens vänstra del är ett flygfoto över delar av centrala Laholm från år 2020 medan den högra, svartvita bilden, togs på 1970-talet.

I denna karta kan du se hur kommunen såg ut från ovan på 1950-1960 samt 1970-talet och jämföra med nyare flygfoton från 2020-2021. Zooma in på ett område som intresserar dig och använd dragreglaget i mitten för att jämföra mellan gamla och nya flygfoton.

Länk till karta med historiska flygfoton

Framtida havsnivåer

 

Görs ingenting för att minska dagens luftutsläpp kan havsytan längs med den svenska sydkusten - i värsta tänkbara scenario – ha stigit med uppskattningsvis 2 m meter till år 2100. Lägg därtill en storm som höjer ytan med ytterligare 2,5 m. Som kustkommun skulle det få enorma konsekvenser för Laholm. Effekten av denna havsnivåhöjning, och hur den påverkar fastighetsägare och andra privata egendomar vid kusten, kan nu simuleras fram med hjälp av en karttjänst som Laholms kommun sammanställt.

När karttjänsten öppnas finns en förklaring till de olika havsnivåerna i kartans vänstra del. Här kan man välja att klicka i enskilda lager eller alla.

Stigande havsnivåer är en följd av stigande temperatur på Jorden. Ty när medeltemperaturen stiger blir även haven varmare. Vattenmolekylerna expanderar, tar större plats, och havsytan höjs. Smältande isformationer vid Jordens poler bidrar givetvis också till förändringen.

Länk till karta över havsnivåhöjningar

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Lundby
Sidan granskad den 18 maj 2022