JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Miljö / Ekokommunen / Strandstädarkarta Kattegatt

Strandstädning i Laholms kommun

Laholms kommun arbetar för en hållbar utveckling tillsammans med bland andra Håll Sverige Rent, Kattegatts kustvattenråd, Naturvårdsverket och lokala skolor och föreningar. Bilden visar hur vi inte vill ha det.

5–13 miljoner ton skräp hamnar i havet varje år. Haven håller på att förvandlas till stora soptippar eftersom ingen har ansvar att städa haven. Mycket skräp spolas upp längs kommunens kust så för att ge oss renare stränder och hav måste vi alla hjälpas åt att hålla dem rena.

Den interaktiva strandstädarkartan

Strandstädarkartan Kattegatt är ett interaktivt verktyg där alla som är med och städar stränder kan gå in och medverka i städinitiativ och uppmärksamma behov av städning i kustområden.

Strandstädarkartan är framtagen av Västkuststiftelsen från projektet Ren kust. Projektet är ett samarbete mellan sju kustkommuner, från Kungsbacka i norr till Ängelholm i söder.

Kartan och mer information om hur den fungerar hittar du på Strandstädarkartan Kattegatts webbplats här

 

Hjälp naturen att städa stränderna!

Få material för städning av Laholms kommun

Möjlighet till att få material och städutrustning för större städgrupper finns (minst10 deltagare). Kontakta Madelaine Herzwall på Laholms kommuns centrallager, Repslagaregatan 20, Laholm. Mejla: madelaine.herzwall@laholm.se för att boka utrustning till era deltagare och bestäm tid för hämtning av den på centrallagret. Laholms kommun kan hämta skräpet ni samlar ihop på stranden.

Kustkartan visa delaktiga kommuner.

Så här går det till:

Ladda ner appen Felanmälan Laholms kommun till din mobiltelefon och installera den. Sedan lägger du in platsen där ni har samlat ihop skräpet som en felanmälan på appen, så hittar vi den exakta platsen. Vi kan hämta skräp på fredagar och måndagar.

Om du hittar något som skulle kunna räknas som farligt avfall – till exempel batterier eller dunkar med okänt innehåll – vill vi att du skriver det på meddelandet i appen så att vi kan ta om hand avfallet på rätt sätt.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Johanna Andersson
Sidan uppdaterad den 5 oktober 2021