JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Miljö / Miljö- och hälsoskydd / Hälsoskydd

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Hälsoskydd

Människors hälsa ska skyddas. Det innebär till exempel att du inte ska behöva bli störd av buller, dålig luft, mögel, för låg eller för hög temperatur, dåligt dricksvatten eller någonting annat som kan påverka hälsan (medicinskt eller hygieniskt). Det är inte en störning om det är vid enstaka tillfällen eller det är en liten störning. Du ska inte heller riskera att smittas av sjukdom om du besöker offentliga lokaler eller verksamheter som tillfälliga bostäder, frisersalonger, idrottsanläggningar eller badplatser.

Miljökontoret besöker och kontrollerar

Det finns bestämmelser och råd om hur man ska göra för att förebygga så att man inte skapar olägenhet för människors hälsa. Miljökontoret besöker verksamheter och kontrollerar att bestämmelser följs i befintliga verksamheter och inför start av verksamhet.

Om du tar emot människor för omsorg eller boende behöver du informera miljö- och byggnadsnämnden innan du startar.

Störningar och klagomål

Om du störs ska du som första åtgärd alltid ta kontakt med den som orsakat störningen och ge den tillfälle att rätta till eventuell olägenhet. Om det inte hjälper kontakta miljökontoret.

Om det gäller en granne bör din första åtgärd vara att tala med grannen i fråga och fastighetsägaren innan du ringer miljökontoret.

Övriga ärenden såsom buller från trafik, utsläpp eller annan störning kan man anmäla direkt till miljökontoret.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Ulrica Carlsson
Sidan uppdaterad den 18 oktober 2018