JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Miljö / Miljö- och hälsoskydd / Lantbruk / Gödselhantering / Gödselstukor

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Gödselstukor

Att lägga gödsel i stuka betyder att man lägger gödsel direkt på fält, en mellanlagring. Lagring av stallgödsel ska främst ske i ordinarie lagringsutrymme, men ibland kan det finnas skäl att lägga stuka för att kunna utnyttja gödseln på ett bra sätt.

De allmänna hänsynsreglerna ska följas även vid stukalagring, vilket innebär att gödseln ska lagras så att det inte förorenar yt- eller grundvattnet eller blir en olägenhet för närboende. En förutsättning för att gödseln ska kunna läggas i stuka är att den kan lagras till minst 1 meters höjd. Lagring i stuka bör begränsas till högst några veckor och om stukalagringen återkommer på samma fält bör lagringsplatsen flyttas inom fältet och inte återkomma till samma plats inom en femårsperiod.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Ulrica Carlsson
Sidan uppdaterad den 24 juni 2019