Livsmedelsverksamhet
Miljöenheten
Miljöenheten ansvarar för livsmedelstillsynen i Laholm. Du ska känna dig trygg och inte bli sjuk när du äter mat köpt eller tillagad i kommunen. Alla som hanterar livsmedel har ansvar för att deras livsmedel är säkra och är av bra kvalitét.
Registrering av livsmedelsverksamhet
Alla nya anläggningar inom livsmedelsverksamheten ska registreras hos miljöenheten. Man måste anmäla sin anläggning innan verksamheten får starta. En verksamhet får starta tidigast tio vardagar efter att anmälan lämnats in. Det gäller även dricksvatten från egen brunn som används i livsmedelsberedningen.
När du startar ska du ha ett egenkontrollprogram. Vill du läsa mer om egenkontrollprogram kan du gå in på livsmedelsverkets hemsida.
Vad kontrolleras vid tillsynen?
Vid tillsyn över livsmedelsverksamheter tittar vi exempelvis på lokalen, inredning och utrustning, egenkontrollprogram samt märkning av förpackningar. Tillsynen sker regelbundet och antalet timmar för tillsynen räknas ut efter en såkallad riskklassning. Vill du veta mer om riskklassning kan du gå in på livsmedelsverkets hemsida.
Innehållsansvarig: Ulrica Carlsson
Sidan granskad den 12 november 2021