JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Miljö / Miljö- och hälsoskydd / Livsmedel / Lagstiftning

Livsmedelslagstiftning

Det är mycket att tänka på för den som vill starta, driva eller förändra ett livsmedelsföretag. Som företagare måste man hela tiden följa olika lagar. Felaktiga rutiner kan ge allvarliga följder. Det är alltid livsmedelsföretagaren som bär ansvaret om något blir fel. Om man vill starta ett nytt livsmedelsföretag, eller vill förändra ett, behöver man känna till de krav och skyldigheter som gäller.

Nedan följer delar av den lagstiftning som vi tillämpar.

På livsmedelsverkets hemsida hittar du mer information om gällande lagstiftning. Till exempel märkning av livsmedel, där en ny förordning (Informationsförordningen, EU 1169/2011) har trätt i kraft och som innebär en hel del ändringar och tillägg i märkningen av livsmedel.

Alla verksamheter är skyldiga att avanmäla sin verksamhet när den upphör.

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: DNT
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Ulrica Carlsson
Sidan granskad den 30 mars 2018