JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Miljö / Miljö- och hälsoskydd / Miljöprojekt / Kemikalier i förskolan

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Kemikalier i förskolan

Giftfri miljö är ett regeringsmål och en av de prioriteringar som Laholm ser mycket allvarligt på då det främst berör barn och unga. Förskolor har visat sig hysa högre halter av farliga ämnen än andra inomhusmiljöer och barn i unga åldrar är särskilt känsliga för kontakt med hälsovådliga gifter, även i liten utsträckning.

Som en av 40 kommuner i landet har Laholm engegerat sig genom att inventera förskolemiljöer för att upplysa om vilka risker som finns och belysa åtgärder att vidta för att få bort skadliga ämnen från eleverna. Enligt regeringens budgetförslag för 2017 ska sammanlagt 375 miljoner kronor investeras i projekt som ämnar att arbeta för en giftfri miljö fram till år 2020.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Ulrica Carlsson
Sidan granskad den 30 mars 2018