Du är här: Start / Bo, miljö & trafik / Parker och lekplatser / Stadsparken

Stadsparken - Mästerverket i Laholm

Förstora bilden - masterverket_i_laholm.jpg
Det finns alltid något att upptäcka i stadsparken i Laholm, ja till och med på vintern blommar det på sina håll i parken. Landskapsdesignern och konstnären Peter Gaunitz tänkte på både stora och små när han förvandlade den gamla banvallen till prunkande park. Ett riktigt mästerverk som 2013 prisades med utmärkelsen Årets Park.

Vår i stadsparken

Våren är en efterlängtar årstid av många. Nu får vi njuta av ljuset tidigare på morgonen och senare på kvällen. Äntligen värmer solens strålar lite mer och lockar fram både djur och växter. Vi söker efter vårtecken såsom första tussilagon eller första lärkan.

Arbetet i vår stadspark är i full gång. Vårbacken har börjat blomma och en kvarts miljon vårlökar kommer att synas nu i mars och början på april. Savannen är nerklippt och perennerna skurna.

Savannen • Woodland • Ifvarssons trädgård • Fjärilsängen • Vårbacken  Djungelbäcken • Trollstigen Nässelbacken • Magnoliaporten • Vilda skogen

Varmt välkommen till Stadsparken - Mästerverket i Laholm!

Öppna guidningar i Stadsparken sommaren 2018

Välkommen till våra populära guidningar i vår fina stadspark i sommar! Vi samlas kl. 10:00 vid Runda dammen (utmed korsningen Stationsgatan-Kristianstadsvägen). Guidningarna är gratis och ingen föranmälan krävs. 

Datum för öppen guiding: 15/5, 19/6, 3/7, 17/7, 31/7, 14/8                    

Öppna guidningar för barn sommaren 2018 - Gå på upptäcktsfärd med Skillatrollet

För våra minsta finns det chans att hänga med på upptäcktsfärd med kommunens Skillatroll som bor i Stadsparken. Häng med på en tur i parken, leta efter småkryp, hälsa på biodlaren och lär dig mer om träd och växter. Samling vid lekplatsen i stadsparken kl. 10:00. Vandringarna är kostnadsfria men förbokning krävs till Caroline Dahlman på planeringskontoret, epost: caroline.dahlman@laholm.se

Vi behöver minst 5 föranmälda barn för att vandringen ska bli av.

Datum för öppen guiding Barn: 24/5, 5/6, 12/6, 14/6, 19/6, 16/8     

Boka en guidad tur

Våra guidade turer i stadsparken är väldigt populära och om ni vill veta mer om parkens flora och fauna kan ni som grupp boka en guidad tur i Stadsparken. Som enskild hänvisas till de öppna guidningarna som anges ovan. Guidningen brukar ta cirka en timme (beroende på hur många frågor som uppstår under vandringen) och är kostnadsfri. Vi tar emot bokningar från april månad. Bokning görs via Caroline Dahlman på Planeringskontoret, e-post caroline.dahlman@laholm.se

Årets park 2013-2015

Laholms stadspark har satts på kartan mycket tack vare den framlidne landskapsdesignern och konstnären Peter Gaunitz. I september 2013 nominerades Stadsparken till Årets park på Elmiamässan Park Inspira. Tusentals timmar av hårt arbete gav resultat – Laholms stadspark kröntes till Årets park och mästerverket var fullbordat.

Klicka på länken "Stadsparken flora och fauna" för att läsa mer.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Caroline Dahlman
Sidan uppdaterad den 19 mars 2018

Länkar