Du är här: Start / Bo, miljö & trafik / Parker och lekplatser / Stadsparken

Stadsparken - Mästerverket i Laholm

Förstora bilden - _DSC0399_webb.jpg
Det finns alltid något att upptäcka i Stadsparken i Laholm, ja till och med på vintern blommar det på sina håll i parken. Landskapsdesignern och konstnären Peter Gaunitz tänkte på både stora och små när han förvandlade den gamla banvallen till prunkande park. Ett riktigt mästerverk som 2013 prisades med utmärkelsen Årets Park.

Följ med på öppna guidningar i sommar

     

Välkommen till våra kostnadsfria guidningar i Laholms prisbelönta stadspark. Allt du behöver göra är att komma till Runda dammen i Stadsparken (utmed korsningen Stationsgatan-Kristianstadsvägen) där vi samlas klockan 10:00 på nedanstående datum. Ingen föranmälan krävs.

Datum: släpps i maj 2019

Barn får följa med Skilla på upptäcktsfärd

 

I sommar finns det möjlighet för barn att följa med Skillatrollet på upptäcktsfärd i Laholms prisbelönta stadspark. Skilla och barnen letar efter småkryp, hälsar på biodlaren och lär sig om växter och träd. Samling sker vi lekplatsen i Stadsparken kl. 10:00. Upptäcktsfärderna är kostnadsfria men föranmälan krävs. Anmälan görs till Johanna Andersson på kanslienheten via e-post: johanna.andersson@laholm.se

Minst fem föranmälda barn behövs för att upptäcktsfärden ska genomföras.

Datum:  Onsdagen den 29/5 samt tisdagen den 18/6

Boka guidade turer för grupper

Våra guidade turer i stadsparken är väldigt populära och om ni vill veta mer om parkens flora och fauna kan ni som grupp boka en guidad tur i Stadsparken. Som enskild hänvisas till de öppna guidningarna som anges ovan. Guidningen brukar ta cirka en timme (beroende på hur många frågor som uppstår under vandringen) och är kostnadsfri. Vi tar emot bokningar från april månad. Bokning görs till Johanna Andersson via e-post johanna.andersson@laholm.se

Årets park 2013-2015

Laholms stadspark har satts på kartan mycket tack vare den framlidne landskapsdesignern och konstnären Peter Gaunitz. I september 2013 nominerades Stadsparken till Årets park på Elmiamässan Park Inspira. Tusentals timmar av hårt arbete gav resultat – Laholms stadspark kröntes till Årets park och mästerverket var fullbordat.

Klicka på länken "Stadsparken flora och fauna" för att läsa mer.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Johanna Andersson
Sidan uppdaterad den 23 april 2019

Länkar