Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Parker och lekplatser / Stadsparken / Stadsparkens former / Woodland

Information med anledning av coronavirus och covid-19

 

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Woodland

Woodland skall vara glest bevuxen med träd, blommande högre buskar och ett bottenskikt av marktäckande perenner. Fantastiska höstfärger och ett mellanskikt av corneller och azaleor. Träden blir en dominerande del av Woodland. Växter och träd är valda för att göra hösten huvudnummer för parken. Vi väntar med spänning.

 

Augusti 2008

Stadsparken

Woodland med blommande bottenskikt av marktäckande perenner

Träd, buskar och blommor

Woodland med glesskog, buskar och örter i botten. Växterna kommer från östra delen av Nordamerika och skall ge ett överflöd av färgprakt och doft.

Nyssa - ett träd med starka höstfärger.

Nyssa Sylvantica är ett träd från Nordamerika. Trädet är känt för sin glödande färg på hösten. Trädet har en pålrot och konkurrerar inte med övrig vegetation om vattnet. Trädet som nyligen planterats i parken har redan hunnit bli ca 20 år och vägde ca 2,5 ton.

Häxal är en buske som växer långsamt. Har en gullig blomma på våren och ger fina färger på hösten.

 

Häxal - en buske med "näpna" blommor 

Amerikansk Flox skall ge en matta av färg, blått, vitt och rosa. Två olika arter och cirka sex sorter av Flox ingår i den tavla som ger golv i vårt Woodland.

Amerikansk Flox - ögongodis

Judasträd med blommor på stammen. Går inte att missa en tidig vårpromenad genom parken...lite före allt annat. 

 

Judasträd med sina tidiga blommor.

Inspiration

Woodland skall vara glest bevuxen med träd, blommande högre buskar och ett bottenskikt av marktäckande perenner. Fantastiska höstfärger och ett mellanskikt av corneller och azaleor.

Inspiration för Woodland

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: JSG
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Johanna Andersson
Sidan granskad den 6 oktober 2011