JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Trafik och infrastruktur / Cykel

Cykel

Laholms kommun arbetar för att förbättra cykelmöjligheterna i kommunen. Cykeln är ett enkelt transportmedel som bidrar till bättre hälsa, är bra för miljön och är billigt.

Vi har goda förutsättningar i kommunen för att öka cyklingen, bland annat för de korta avstånden inom orterna och för de befintliga regionala cykelvägarna som binder ihop Laholm med Mellbystrand, Vallberga, Skottorp, Skummeslövsstrand, Lilla Tjärby, Tjärby och Veinge.
Här kan du läsa mer om kommunens cykelarbete och få tips på hur du kan preppa dig inför sommar- och vintercykling.

Laholms kommuns cykelplan 2015-2020

Den kommunala cykelplanen antogs år 2016 och fokuserar på hur cykelanvändningen och cykelinfrastrukturen ska utvecklas i kommunen. Cykelplanen är avgränsad till cykelutvecklingen i kommunens tätorter och redovisar den hur den nuvarande cykelinfrastrukturen ser ut, samt hur den framtida bör utvecklas. Planen går även igenom förslag på åtgärder för att nå denna utveckling.

Regional cykelplan 2020-2029

Den Regionala cykelplanen antogs år 2020 och behandlar cykelns utveckling i Halland. De regionala cykelvägarna ska binda ihop orter genom att möjliggöra cykelanvändning längs med det statliga vägnätet. Här har Laholms kommun spelat in objekt på det regionala cykelvägnätet som ska genomföras under planens tidsperiod.

2021 stod cykelvägen längs med väg 585 mellan Lilla Tjärby- och Tjärby klar, vilket var ett inspelat objekt i den förra Regionala cykelplanen. I Regional cykelplan för 2020-2029 har Laholms kommun spelat in två cykelvägsobjekt för genomförande under planperioden. Dessa är längs med väg 24, mellan Våxtorp och Sandvad och längs med väg 115, mellan Hasslöv och Östra Karup.

Vill du veta mer om arbetet med den kommunala och regionala cykelplanen? Klicka på länkarna till höger.

Tågpendlar du? Parkera cykeln säkert vid stationen!

I cykelgaraget vid Laholms järnvägsstation kan du dygnet runt, tryggt och säkert, parkera din cykel. Här finns även förvaringsskåp och möjlighet för dig att ladda din elcykel. Läs mer om det här.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Johanna Andersson
Sidan granskad den 27 januari 2022