JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Trafik och infrastruktur / Hållbart resande

Hållbart resande

Här får du tips om hur du reser mer hållbart

Känner du att du hade velat få rådgivning? Kontakta då energirådgivarna på direkt@halmstad.se 
Laholms kommun har avtal med Halmstad kommun om att tillhandahålla energirådgivning och rådgivning om hållbart resande.

Cykla mer

Cykeln är ett enkelt, billigt och hållbart transportmedel som bidrar till en bättre miljö och hälsa. Vill du få tips på hur du kan förbereda dig och din cykel? Läs mer om cykling på kommunens cykelsida.

Tågpendla och cykla från stationen

I cykelgaraget vid Laholms järnvägsstation kan du dygnet runt, tryggt och säkert, parkera din cykel. Här finns även förvaringsskåp och möjlighet för dig att ladda din elcykel. Läs här hur det går till.

Res med kollektivtrafik

Även kollektivtrafiken är ett billigt och hållbart transportmedel som bidrar till en bättre miljö. Åker du kollektivtrafiken kan du dessutom göra annat än om du skulle köra. Kanske kan du passa på att läsa den där boken du länge velat läsa eller bara luta dig tillbaka och låta någon annan styra. Har du möjlighet att välja kollektivtrafik är det ett utmärkt sätt att resa på. Se hur möjligheterna ser ut där du bor på Hallandstrafikens hemsida.

Samåk

Är ni flera som ska åt samma håll eller till och med till samma plats? Då kan samåkning vara ett alternativ. Genom att samåka minskas vägslitaget, bullret och utsläppen av växthusgaser. Det blir även billigare då ni är fler som delar på resekostnaden och ett sätt att passa på att umgås med vänner och bekanta.

Turas om med att skjutsa

Har man barn kan det ibland vara svårt få ihop vardagspusslet. De ska till skolan, träningar eller andra aktiviteter och samtidigt ska man själv hinna i tid till arbete eller studier. Genom att prata med de andra föräldrarna i skolan och på barnens fritidsaktiviteter kan man turas om med att skjutsa barnen till skola och aktiviteter. Då slipper alla köra varje gång och miljön mår bättre.

Går inget?

Känns det svårt att kunna resa på ett mer hållbart sätt? Börja smått med att försöka ta bussen eller tåget en dag i veckan eller kanske gå eller cykla till affären om den inte ligger så långt bort. Du kan även ta bilen till tågstationen och sen ta tåget vidare. Det är genom de små förändringarna och valen som vi kan komma att påverka mest!

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Johanna Andersson
Sidan uppdaterad den 27 januari 2022