JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Trafik och infrastruktur / Parkering

Eldningsförbud

Eldningsförbud i Laholms kommun och i hela Halland från 1 juni 15.00

Läs mer om vad som gäller vid eldningsförbud 

Fire ban In the municipality of Laholm

Verbot der Verbrennung In der Gemeinde Laholm besteht derzeit ein Feuerverbot.

Please refer to www.laholm.se for updates and information.

Parkering

Här hittar du Laholms kommuns parkeringskarta, information om vad som gäller när du parkerar, information om kommunens cykelgarage och laddstationer, samt information om hur du söker parkeringstillstånd.

I Laholms kommun finns flera allmänna parkeringsplatser. På vissa platser är parkeringen tidsbegränsad och på dessa ska p-skiva används. Om du saknar p-skiva så kan du hämta sådana på Medborgarservice i Stadshuset, i flertalet affärer i stan, samt på Turistbyrån.

Parkeringskarta

I vår parkeringskarta kan du hitta var de kommunala parkeringarna finns. Kartan visar parkeringar för bil, för rörelsehindrade, cyklar, mc/moped, bussar och husbilar. Kartan visar även vad som gäller på platsen, så som tidsbegränsningar och antal platser.

Du kan även klicka här för att komma till kartan

Vad betyder vägmärket?

Om parkeringsplatsen är markerad med en P-skylt utan tillägggstavla så gäller 24-timmars parkering på platsen.

Är Parkeringen markerad med en P-skylt och en tilläggstavla under skylten är det tilläggstavlan som avgör hur länge du får parkera på platsen. Då behöver du använda en P-skiva för att visa hur länge bilen varit parkerad.

Vill du veta mer om vad som gäller vid stannande och parkering kan du titta i broschyren "Stanna och parkera" som du hittar på denna sida.

Vad gäller vid parkering på egen fastighet?

Parkering ska främst ske på den egna fastigheten. Tänk på att inte hindra gång- och cykeltrafik när du parkerar utan kör in hela fordonet innanför tomtgränsen. Om du parkerar på din tomt och bilen hamnar utanför tomtgränsen riskerar du böter.

Vad gäller för fastighetsägare av t.ex. flerbostadshus?

Det är viktigt att skylta vad som är tomtmark och markera fastighetsgränsen samt göra det tydligt att parkeringsrutorna på fastigheten är privatägda. Detta förenklar för kommunens parkeringsvakt som annars hanterar parkeringsplatserna i enlighet med reglementet för kommunal mark. 

Är du fastighetsägare och osäker på hur du ska skylta din parkering kan du kontakta kommunen för råd.

Parkeringsböter och parkeringsövervakning i kommunen

Laholms kommun sköter parkeringsövervakningen med inhyrd personal. Har du fått en parkeringsanmärkning som du anser vara felaktig finns information på parkeringsanmärkningen om vart du ska vända dig.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Johanna Andersson
Sidan uppdaterad den 20 februari 2023