JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Trafik och infrastruktur / Parkering / Parkering vid Laholms station

Parkering vid Laholms tågstation

Laholms tågstationsområde vid riksväg 24 har totalt 140 parkeringsplatser.

Laholms stationsområde är indelat i en nedre parkeringsyta bredvid stationsbyggnaden och en övre större parkeringsyta som nås via trappor. Det finns totalt 140 parkeringsplatser för bilar och de flesta har 24 timmarsparkering. 10 platser har en parkeringstid upp till 7 dygn och 11 platser har en parkeringstid på en timme med P-skiva. Det finns 2 parkeringsplatser för rörelsehindrade med tillstånd och 4 laddplatser för elbilar.

Stationsområdets nedre parkeringsyta

Längst bort och söderut finns 12 stycken 24-timmarsplatser och en yta för moped och mc-parkering. Till vänster i bilden ovan finns 11 stycken 1-timmesplatser för P-skiva. Centralt i bild ligger 2 parkeringsplatser för rörelsehindrade med parkeringstillstånd och en parkeringsyta för moped och mc.

Cykelparkering

Glasbyggnaden i centrum är ett cykelgarage där du tryggt och säkert kan parkera din cykel dygnet runt. Här finns även förvaringsskåp och möjlighet för dig att ladda din elcykel. Läs om hur det fungerar här:

https://www.laholm.se/bo_miljo_trafik/trafik-och-infrastruktur/parkering/cykelgarage/

Utomhus kan du också låsa fast din cykel bredvid cykelgaraget på stationstorget och uppe på och under bron över tågspåren.

Kollektivtrafiken

Bredvid stationsbyggnaden och uppe vid riksväg 24 finns busshållplatser.
Läs om kollektivtrafiken och hållbart resande här:

https://www.laholm.se/bo_miljo_trafik/trafik-och-infrastruktur/hallbart-resande/

Stationsområdets övre parkeringsyta

Ovanför trapporna utmed riksväg 24 ligger den övre parkeringsytan med flest bilparkeringar. Här finns 10 stycken 7-dygnsplatser längst bort, en yta för mopeder och mc, samt fyra laddplatser för bil (längst till höger i bild). Stationen och de båda parkeringsytorna når du via Industrigatan.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Johanna Andersson
Sidan uppdaterad den 1 februari 2022