Du är här: Start / Bo, miljö och trafik / Trafik och infrastruktur / Vägar i kommunen / Enskilda vägar

Information med anledning av coronavirus och covid-19

 

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Enskilda vägar

Förstora bilden - Enskild väg.jpg

Laholms kommun har sedan 1970-talet haft ansvar för drift av enskilda vägar i Laholms kommun. Det har i viss mån lett till att vägföreningar, vägsamfälligheter, gemensamhetsanläggningar och andra former av frivilliga vägorganisationer har tappat kunskap och engagemang i den egna vägen.

Det juridiska ansvaret för vägen har dock under alla år legat på väghållaren, dvs föreningen eller den enskilda markägaren.

Denna ansvarsfördelning är på gång att förändras och allt fler vägorganisationer är intresserade att återta ansvaret för drift av vägen.

Det finns sedan 2013 ett kommunalt bidrag för enskild väghållning. Detta söker du genom att ni fyller i en av blanketterna (beroende på om vägföreningen erhåller statsbidrag för vägen eller inte) på denna sida och skickar till: Laholms kommun, Driftenheten, Humlegången 6, 312 80 Laholm. Ansök innan 1 november för att få eventuellt bidrag i mars.

 
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Johanna Andersson
Sidan uppdaterad den 3 april 2020

Kontakt

Medborgarservice

Medborgarservice
Växel: 0430-150 00
Humlegången 6
312 80 Laholm

Medborgarservice öppettider:

  • Måndag-onsdag klockan 07.45-17.00
  • Torsdag klockan 07.45-17.30
  • Fredag klockan 07.45-17.00

Laholms kommuns telefonväxel öppnar klockan 08.00.

Regelverk och ansökningsblanketter

Länkar