Sök Kontakt

Junibackens förskola

Välkommen till Junibackens förskola!

Junibackens förskola är en lugn och trygg förskola. På förskolan arbetar legitimerade förskollärare, barnskötare samt barnbiträde. Vi arbetar med att möta barnens nyfikenhet och kreativitet för att skapa lust till lärande under hela dagen. Undervisningen utgår från barnens intressen där barnen får möjlighet att utveckla språket och utforska olika tekniker, hjälpmedel och uttryckssätt för att på så sätt utvecklas till sitt bästa jag. Förskolan följer Lpfö-18, barnkonventionen och skollagen.

På Junibackens förskola är vårt mål är att varje barn ska få vara delaktig och ha inflytande i undervisningen för att skapa förutsättning att utvecklas så långt som möjligt till att bli sitt bästa jag. Vi pedagoger lägger grunden för ett lustfyllt och livslångt lärande för varje barn.

Undervisning sker under hela dagen, både planerad som spontan, inomhus och utomhus. Barnens lärande och utveckling dokumenteras och följs upp via utvecklingssamtal varje år. Dokumentation av undervisningen läggs också upp på förskolans lärplattform. Pedagogerna på förskolan arbetar med kollegialt lärande och samarbetar med andra förskolor.

Förskolans öppettider styrs av barnens omsorgstider begränsat inom tiden 06:00-18:30.

Kl: 07:30 erbjuds en varierad frukost och därefter fortsätter undervisningen.

Lunch serveras kl: 11:15-12:00 och därefter erbjuds barnen vila för återhämtning, både sovvila och vakenvila.

Mellanmål serveras kl. 14:30-15:00.

Undervisning sker under hela dagen, inomhus och utomhus, både i planerade och spontana aktiviteter. Vi lämnar även gården för att upptäcka och utforska i naturen i vårt närområde.

När ni blivit erbjudna en plats och tackat Ja kommer förskolans pedagoger skicka ut information om introduktionen. Introduktionen är tio dagar, ungefär två timmar varje dag och kan förlängas vid behov. Vårdnadshavare är aktiv vid inskolning för att både barn och vårdnadshavare ska känna sig trygga på förskolan men också för att lära känna pedagogerna och bekanta sig med miljön på förskolan. Introduktionen sker både inomhus och utomhus därför behövs ytterkläder för olika väder för både barn och vårdnadshavare.

Barnen erbjuds en varierad kost. Junibackens förskola får en del av lunchen levererad från ett av kommunens större kök. Övrigt tillagas i vårt eget kök.

Kontaktuppgifter

Kontakta Junibackens förskola

Frånvaroanmälan Länk till annan webbplats.

Besöksadress

Sjöfågelvägen 24, Mellbystrand

Postadress

Laholms kommun, Junibackens förskola
Humlegången 6, 312 80 Laholm

Rektor

Conny Strömberg

0430-266 57

conny.stromberg@laholm.se

Förskoleadministratör

Jeanette Lindqvist

0430-155 84

jeanette.lindqvist@laholm.se

Avdelningar

Pärlan 1-4 år

0430-266 15

Krabban 4-5 år

0430-266 17

Snäckan 1-4 år

0430-266 16

Förskolans kök

0430 – 251 40

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad:

Innehåll på sidan