Sök Kontakt

Mellby förskola

Mellby förskola

Välkommen till Mellby förskola!

Mellby förskola är en liten förskola med två avdelningar där alla känner alla. Hos oss tillbringar barnen mycket tid utomhus. Vår verksamhet bygger på barnens tankar, idéer och frågor. Utifrån barnens intressen och funderingar formar vi olika projekt och teman. Matematik, teknik, språk och miljöarbete blir naturliga inslag i leken på vår lummiga utegård. Vi främjar kreativitet och fritt skapande och använder gärna natur- och återvinningsmaterial i lek och skapande. I vår ateljé får fantasin flöda! Vi har även en gymnastiksal som bjuder in till rörelse.

Vi arbetar för att alla barn ska respekteras utifrån sina förutsättningar. Fritt tänkande, samspel, generositet och medmänsklighet uppmuntras. Vi ger barnen mycket tid för att klara en uppgift och arbetar på så sätt med barnens självständighet och växande. Vi arbetar kontinuerligt med bland annat empati och vänskap och att samspela på ett socialt sätt. Det är viktiga redskap att ha med sig i livet. Barnens språkutveckling är något vi arbetar med varje dag och i alla situationer. Vi använder även tecken (TAKK) för att förstärka språket hos alla barn.

Frukost serveras klockan 08.00.

Under förmiddagen har vi samling, lek, projekt och teman och utevistelse. Förmiddagens fruktstund sker oftast under samlingen.

Lunch äter vi klockan 11.15.

Därefter sover de yngsta barnen ute i vagn. De äldre barnen lyssnar på saga och sysselsätter sig ofta med utevistelse.

Mellanmål serveras klockan 14.30.

Efter mellanmålet brukar vi ofta gå ut igen.

När ditt barn skolas in hos oss kommer du som vårdnadshavare aktivt deltaga i inskolningen. Mer information om inskolningen lämnas vid första besöket hos oss. Inskolningen tar vanligtvis två veckor där du som vårdnadshavare förväntas vara aktivt delaktig under första veckan och tillgänglig vid behov under andra veckan. Inskolningens planering kan förändras utifrån barnets bästa.

Förskolan har ett mottagningskök.

Kontaktuppgifter

Kontakta Mellby förskola

Frånvaroanmälan Länk till annan webbplats.

Besöksadress

Mellby Bygatan, Laholm

Postadress

Laholms kommun Mellby förskola
Humlegången 6, 312 80 Laholm

Rektor

Karolina Johansson

0430-266 56

Karolina.johansson@laholm.se

Förskoleadministratör

Ingela Andersson

0430-267 44

ingela.andersson@laholm.se

Avdelningar

Plogen

0430-266 11

Harven

0430-266 12

Förskolans kök

0430 – 266 13

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad:

Innehåll på sidan