Sök Kontakt

Sjökulla förskola

Välkommen till Sjökulla förskola!

Sjökulla förskola är en lugn och trygg mångkulturell förskola, med strävan av att bli interkulturell. På förskolan arbetar legitimerade förskollärare, barnskötare samt barnbiträde. Vi arbetar med att möta barnens nyfikenhet och kreativitet för att skapa lust till lärande under hela dagen. Undervisningen utgår från barnens intressen där barnen får möjlighet att utveckla språket och utforska olika tekniker, hjälpmedel och uttryckssätt för att på så sätt utvecklas till sitt bästa jag. Förskolan följer Lpfö-18, barnkonventionen och skollagen.

Sjökulla förskolas mål är att varje barn ska få vara delaktig och ha inflytande i undervisningen för att skapa förutsättning att utvecklas så långt som möjligt till att bli sitt bästa jag. Vi pedagoger lägger grunden för ett lustfyllt och livslångt lärande för varje barn.

Undervisning sker under hela dagen, både planerad som spontan, inomhus och utomhus. Barnens lärande och utveckling dokumenteras och följs upp via utvecklingssamtal varje år. Dokumentation av undervisningen läggs också upp på förskolans lärplattform. Pedagogerna på förskolan arbetar med kollegialt lärande och samarbetar med andra förskolor.

Förskolans öppettider styrs av barnens omsorgstider begränsat inom tiden 06:00-18:30.

Kl: 07:30 erbjuds en varierad frukost och därefter fortsätter undervisningen.

Lunch serveras kl: 11:15-12:00 och därefter erbjuds barnen vila för återhämtning, både sovvila och vakenvila.

Mellanmål serveras kl. 14:30-15:00.

Undervisning sker under hela dagen, inomhus och utomhus, både i planerade och spontana aktiviteter. Vi lämnar även gården för att upptäcka och utforska i naturen i vårt närområde.

När ni blivit erbjudna en plats och tackat Ja kommer förskolans pedagoger skicka ut information om introduktionen. Introduktionen är tio dagar, ungefär två timmar per dag och kan förlängas vid behov. Vårdnadshavare är aktiv vid inskolning för att både barn och vårdnadshavare ska känna sig trygga på förskolan men också för att lära känna pedagogerna och bekanta sig med miljön på förskolan. Introduktionen sker både inomhus och utomhus därför behövs ytterkläder för olika väder för både barn och vårdnadshavare.

Sjökulla förskola har eget tillagningskök där barnen erbjuds en varierad kost.

Kontaktuppgifter

Kontakta Sjökulla förskola

Frånvaroanmälan Länk till annan webbplats.

Besöksadress

Snödroppevägen 23, Laholm

Postadress

Laholms kommun, Sjökulla förskola
Humlegången 6, 312 80 Laholm

Rektor

Conny Strömberg

0430-266 57

conny.stromberg@laholm.se

Förskoleadministratör

Jeanette Lindqvist

0430-155 84

jeanette.lindqvist@laholm.se

Avdelningar

Blomman

0430-266 54

Gläntan

0430-266 53

Rutan

0430-266 50

Randan

0430-266 51

Förskolans kök

0430 – 266 55

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad:

Innehåll på sidan