Sök Kontakt

Omsorg kvällar, nätter och helger

Omsorg kvällar, nätter och helger kommer avvecklas vid årsskriftet 2023/2024.

Arbetar du kvällar, nätter och/eller helger och behöver barnomsorg kan ditt barn få omsorg på Nattis på Söderlägets förskola i L:a Tjärby. Nattis tar emot barn i åldrarna 1-12 år.

Ansökan om plats Länk till annan webbplats.

Ansökan och avgifter

Du ansöker om plats med hjälp av e-tjänsten.

Har du barn på någon av kommunens förskolor eller fritidshem och betalar avgift för den platsen så är Nattis kostnadsfritt, men har du barn i allmän förskola tillkommer en avgift. Kommunens regler om maxtaxa gäller.

Nattis är till för dig med obekväm arbetstid

Barn med två vårdnadshavare som arbetar på obekväm arbetstid alternativt ensamstående vårdnadshavare med obekväm arbetstid kan ansöka om plats på Nattis.

Ditt barn kan inte gå Nattis om du är föräldraledig, arbetslös eller sjukskriven. För barn som går på en annan förskola eller fritidshem under dagtid ansvarar barnets vårdnadshavare för förflyttning mellan verksamheterna.

Nattis verksamhet

Nattis är öppet alla dagar, året om. På Nattis arbetar barnskötare och barnbiträde. Det finns två sovrum med plats för åtta sovande barn.

Vardag

Under vardagarna serveras middag kl. 18.00, därefter är det lugnare lekar, pussel och spel för att komma ner i varv inför kvällen. Innan det är dags att göra sig klar för natten är det en liten fruktstund/kvällsfika och när barnen kommit till ro i sina sängar är det sagoläsning. Efter en god natts sömn är det väckning och dags att göra sig i ordning. På vardagarna serveras ingen frukost.

Helg

På helgen får barnen sovmorgon om de vill, sedans serveras frukost och tillsammans planeras sedan dagens aktiviteter. Det finns tid för lek, pyssel, aktiviteter och utflykter, likväl som möjlighet att ta det lite lugnt och kanske titta på en film. Det serveras frukost, lunch, mellanmål och middag.

Lämning

Vardagar (måndag till fredag) lämnas barnen tidigast kl. 18.00. Senaste tid för lämning är kl. 19.00.

På helgen lämnas barnen tidigast kl. 06.00.

Hämtning

För att skapa en trygg miljö för barnen i verksamheten är det stängt för hämtning mellan kl. 22.00 – 06.00, eftersom de sovande barnen behöver lugn och ro

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar i övermorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad:

Innehåll på sidan