Sök Kontakt

Knäredsskolan

Knäredsskolan

Knäredsskolan är en F-6 skola med ungefär 160 elever.

Hos oss på Knäredsskolan finns ett nära och gott samarbete. Vi tar hand om varandra och hjälps åt i stort och smått. Vi har en lösningsfokuserad inställning. Skolan är mångkulturell och våra olikheter är en styrka som berikar och skapar en härlig dynamik och vi-känsla i verksamheten.

Vår vision är att alla elever ska bli sitt bästa jag under sin tid hos oss. Det tror vi att eleverna har förutsättningar att bli, då vår pedagogiska riktning är att lärare använder sig av ett språk- och kunskapsutvecklande arbetsätt och därmed skapar tillgängliga lärmiljöer i hela verksamheten. Vi tror att lärande och månde går hand i hand och vi arbetar systematiskt för att skapa en lugn och tygg skola för alla våra elever.

På Knäredsskolan har fritidshemmet Kroken en viktig roll i elevernas lärande och utveckling. Skolan och fritidshemmets personal har ett nära samarbete för att ge eleverna en meningsfull fritid och vara ett stöd i deras lärande och utveckling. På Kroken får eleverna delta i inne- och uteaktiviteter, leka med kompisar, ta det lugnt eller göra läxorna.

Att kunna visa varandra hänsyn, lära sig demokrati samt acceptera varandras olikheter är viktigt för att skapa trygghet och dessa värden genomsyrar de olika aktiviteterna. Leken är en viktig del av fritidshemmet liksom även rekreation och vila.

Skolan är naturskönt belägen med goda möjligheter till rastaktiviteter och utomhuspedagogik i omgivningarna.

Fritidshemmet har öppet från kl 06.00-18.30, även under skollov. Fritids finns för alla elever från förskoleklass till och med årskurs 6 och verksamheten finns i samma lokaler som eleverna är i under skoldagarna.

Knäredsskolan tar emot elever löpande under hela skolåret. Kontakta skolans rektor för inskrivning och besök inför skolstart.

På Knäredsskolan finns en nyrenoverad matsal (2023) som serverar lunch till skolans elever och personal. Maten tillagas i Smedjebackens kök som ligger nära Knäredsskolan.

Kontaktuppgifter

Kontakta Knäredsskolan

Frånvaroanmälan Länk till annan webbplats.

Besöksadress

Sjöaredsvägen 17, Knäred

Postadress

Laholms kommun Knäredsskolan
Humlegången 6, 312 80 Laholm

Rektor

Rebecka Svensson

073-866 75 68

rebecka.svensson@laholm.se

Skoladministratör

Maria Ekman

070-042 96 33

maria.ekman@laholm.se

Krokens fritidshem

070 001 91 46

Knäredsskolans elevhälsa

Skolsköterska

Jessica Mellerhav

0430-155 59

jessica.mellerhav@laholm.se

Skolkurator

Carina Lindkvist

0430-159 12

carina.lindkvist@laholm.se

Skolpsykolog

Amanda Frank

0430-152 51

amanda.frank@laholm.se

Knäredsskolans skolkök

0430 – 158 39

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad:

Innehåll på sidan