Sök Kontakt


Ungdomsforum

Är det något som du tycker funkar dåligt i kommunen? Vad behöver vi som kommun göra och vad behöver hända för att du ska trivas? Vad vill du förändra? Så här kan du vara med och påverka som ung!

Det finns många olika sätt att påverka som ung i Laholms kommun. På den här sidan samlas informationen om olika vägar och möjligheter

Ungdomsforum

Ungdomsforum är en mötesplats där ungdomar i Laholms kommun får möjlighet att påverka politiska beslut. Det inrättades år 2006 för att öka ungdomars inflytande och delaktighet. Varje termin samlas de 15 representaterna som utsetts av elevråden på Våxtorpsskolan, Lagaholmsskolan, Veingeskolan och Osbecksgymnaiset för att diskutera aktuella ämnen.

Forumet leds av kommunfullmäktiges ordförande och andra politiker och chefer från kommunen deltar. Själva mötet styr ungdomsrepresentanterna själva över.

Protokoll från ungdomsforum

Årlig ungdomskonferens

Varje år arrangeras en ungdomskonferens med cirka 50 deltagare, främst ungdomar i åldern 13–20 år. Tema för årets konferens är Ungas mobiltet - fokus kollektivtrafik. Du anmäler dig via anmälningsformuläret. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Konferensen 2023 ägde rum den 30 mars och rapporten från evenemanget finns tillgänglig för dig att ta del av.

Förslagen som framkom under konferensen har nu skickats till kommunstyrelsen, som har bett övriga nämnder att svara på ungdomarnas förslag.

Idépengar för unga

Ungdomar från åk 7 på högstadiet till åk 3 på gymnasiet kan söka idépengar för att göra roliga saker med andra unga på fritiden.

Du kan läsa mer om vad som gäller för de pengarna och söka direkt i kommunens e-tjänst:

E-tjänst idépengar för unga Länk till annan webbplats.

Kontaktuppgifter

Sofia Larsson

Hållbarhetstateg

0702-12 91 90

sofia.larsson@laholm.se

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad: