JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb
Näringsliv och arbete

Med sina naturliga förutsättningar och sitt företagsvänliga klimat är Laholms kommun den självklara etableringsorten för mindre och medelstora företag. 

Vi har ett gynnsamt läge med goda kommunikationer i alla riktningar och närhet till två flygplatser.

Gynnsamt läge

Med ett bra företagsklimat och ett gynnsamt geografiskt läge hälsar vi dig välkommen till Laholms kommun.
Här sjuder företagsamheten. Vi har drygt 3 200 olika bolag och enskilda firmor, och varje år startar eller etableras mellan 80 och 120 nya företag.

Ryggraden i näringslivsstrukturen är tillverkande små- och medelstora företag inom främst trä-, plast- och verkstadsbranschen, livsmedelsindustri och grafisk produktion. Jord- och skogsbruket är fortfarande stort men tjänstesektorn ökar successivt.

Under Näringsliv & jobb kan du läsa om vad vi som kommun kan göra för dig som vill starta eller etablera ett företag eller redan driver ett. Här hittar du också information om upphandlingar.

Jobb

För att främja vår utveckling och tillväxt arbetar vi målmedvetet med arbetsmarknadsfrågor med gemensam organisation kring arbetsmarknadsinsatser, vuxenutbildning och näringslivsenhet. 

Verksamheterna är förlagda till Campus Laholm och Jobbcenter Laholm. Här finns rådgivning och insatser för företags- och affärsutveckling, kompetensutveckling och skräddarsydd uppdragsutbildning för näringslivet och högskoleutbildning på distans.

Samarbetet med arbetsförmedling, rekryteringsföretag och företag i kommunen stärker också möjligheten till anställning. 

Välkommen till oss

Som företagare vill Laholms kommun att du ska känna dig välkommen, och att vi ger dig snabb och smidig service när det gäller företags- och näringslivsfrågor. Samma välkomnande ger vi ge dig som söker utbildning eller är på väg ut i arbetslivet.

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: SAQ
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 15 februari 2023