Du är här: Start / Näringsliv och jobb

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Näringsliv och arbete

Med sina naturliga förutsättningar och sitt företagsvänliga klimat är Laholms kommun den självklara etableringsorten för mindre och medelstora företag. 

Vi har ett gynnsamt läge med goda kommunikationer i alla riktningar och närhet till två flygplatser.

Gynnsamt läge

Med ett bra företagsklimat och ett gynnsamt geografiskt läge hälsar vi dig välkommen till Laholms kommun.
Här sjuder företagsamheten. Vi har drygt 3 200 olika bolag och enskilda firmor, och varje år startar eller etableras mellan 80 och 120 nya företag.

Ryggraden i näringslivsstrukturen är tillverkande små- och medelstora företag inom främst trä-, plast- och verkstadsbranschen, livsmedelsindustri och grafisk produktion. Jord- och skogsbruket är fortfarande stort men tjänstesektorn ökar successivt.

Under Näringsliv & jobb kan du läsa om vad vi som kommun kan göra för dig som vill starta eller etablera ett företag eller redan driver ett. Här hittar du också information om upphandlingar.

Jobb

För att främja vår utveckling och tillväxt arbetar vi målmedvetet med arbetsmarknadsfrågor med gemensam organisation kring arbetsmarknadsinsatser, vuxenutbildning och näringslivsenhet. 

Verksamheterna är förlagda till Campus Laholm och Jobbcenter Laholm. Här finns rådgivning och insatser för företags- och affärsutveckling, kompetensutveckling och skräddarsydd uppdragsutbildning för näringslivet och högskoleutbildning på distans.

Samarbetet med arbetsförmedling, rekryteringsföretag och företag i kommunen stärker också möjligheten till anställning. 

Välkommen till oss

Som företagare vill Laholms kommun att du ska känna dig välkommen, och att vi ger dig snabb och smidig service när det gäller företags- och näringslivsfrågor. Samma välkomnande ger vi ge dig som söker utbildning eller är på väg ut i arbetslivet.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan granskad den 3 februari 2020

Kontakt

Medborgarservice

Medborgarservice
Växel: 0430-150 00
Humlegången 6
312 80 Laholm

Medborgarservice öppettider:

Receptionen i stadshuset:

  • Måndag-onsdag klockan 07.45-17.00
  • Torsdag klockan 07.45-17.30
  • Fredag klockan 07.45-16.00
  •  

Laholms kommuns telefonväxel:

  • Måndag-onsdag klockan 08.00-17.00
  • Torsdag klockan 08.00-17.30
  • Fredag klockan 08.00-16.00

Länk