JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Arbeta i Laholm / Arbetsmarknadsinsatser / Daglig verksamhet

Daglig verksamhet

Det är viktigt att vardagen känns rolig och meningsfull. Det kan du uppnå genom att arbeta, delta i olika aktiviteter eller genom att umgås med andra. Om du med funktionsnedsättning behöver hjälp, finns det flera olika alternativ.

Söker du arbete?

För dig som söker arbete finns det hjälp och stöd att få. Arbetsförmedlingen kan underlätta för dig att få ett arbete. Mer information hittar du på Arbetsförmedlingen Laholm.

Daglig verksamhet

Om du har funktionsnedsättning som gör det svårt att få ett arbete, kan du få daglig verksamhet. Den dagliga verksamheten ska vara så lik ett arbete som möjligt. Arbetsuppgifterna försöker vi anpassa till dina intressen och behov. Att vara på en daglig verksamhet ska vara både utvecklande, stimulerande och meningsfullt.

Vi har olika dagliga verksamheter. Vi arbetar utfrån tre olika inriktningar:

  • Företagslinjen - Erbjuder en meningsfull sysselsättning/arbete inom den offentliga och privata arbetmarknaden.
  • Arbetslinjen - Erbjuder arbetsliknande sysselsättning med eller utan krav på produktion.
  • Sinnesträning - Grupp- och individuell verksamhet som är inriktad på stimulering via hörsel, känsel och syn.

Vi erbjuder aktivitet med omsorg i gemenskap utifrån den enskildes behov och förmåga. Vi skapar trygghet genom tydliga individuella scheman med strukturerade dagar och ett konsekvent arbetssätt.

Kulturfunkis i Laholm finns för dig som är intresserad av ljud och bild och detta kan du läsa och se mer om på hemsidan https://www.laholmkulskol.se/kulturfunkis. Du behöver använda Google Chrome för att öppna sidan och om du tittar i läsplatta eller mobiltelefon blir detta bäst i liggande läsläge.

Det är Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) som bestämmer om du har rätt till daglig verksamhet.

Ansök om Daglig verksamhet

Du ansöker om Daglig verksamhet på socialkontoret . En handläggare utreder behovet och fattar beslut.

Habiliteringsersättning

Du får en mindre ersättning, habiliteringsersättning, när du deltar i Daglig verksamhet. Ersättningen betalas ut med helt eller halvt belopp beroende på din närvaro.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Charlotte Eklind Tagesson
Sidan uppdaterad den 27 februari 2023