JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Arbeta i Laholm / Arbetsmarknadsinsatser / Daglig verksamhet / Extern placering

Extern placering

Externt placerade är de personer som har beslut om daglig verksamhet men som inte är inom våra egna verksamheter, som exempelvis är i affär, på förskola, hunddagis, bibliotek, industri och andra liknande arbetsplatser. Placering blir efter matchning, där person och arbetsplats paras ihop utifrån intresse och lämplighet.

Syftet är att ha en så passande verksamhet som möjligt för personen och för hen att komma närmre den öppna arbetsmarknaden. Ibland leder till det till anställning, men åtminstone en möjlighet för personen att träna mer inför anställning. En person som är externt placerad är fortfarande under LSS, och har sitt beslut om daglig verksamhet och får sin habiliteringsersättning.

Det går också att komma tillbaka till våra egna verksamheter inom Daglig verksamhet om så är fallet eller tvärtom, dvs att gå från intern verksamhet till en verksamhet ut i samhället.

Extern placering sker i samråd med kommunens samordnare inom LSS (tillika enhetschef för Daglig verksamhet), som också är den som håller kontakt med person och arbetsplats.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Charlotte Eklind Tagesson
Sidan uppdaterad den 31 januari 2023