JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Arbeta i Laholm / Arbetsmarknadsinsatser / Feriearbete / Frågor och svar om feriearbete / Hur får jag min lön?

Hur får jag min lön?

Du ska fylla i en månadsrapport varje dag. Du räknar bort din rast och fyller i hur många timmar du har arbetat. När du har jobbat färdigt för månaden skriver du på månadsrapporten och lämnar till din handledare som också ska skriva under. Du lämnar eller skickar in rapporten till personalenheten i Laholms kommun. Den ska vara inkommen senast den 5:e kalenderdagen i månaden för att löneutbetalning ska kunna ske i rätt tid. Lönen utbetalas vanligtvis den 27:e varje månad. För feriearbetare kommer lönen en månad efter. Om du arbetar i juni får du alltså lön i juli om rapporten är inlämnad i tid.

Länk till exempel på ifyllning av månadsrapport

Var hamnar min lön?

För att du ska få din lön utbetald krävs att du har ett konto med kontonummer och clearingnummer. Om du inte redan har ett konto i någon bank kan du kontakta en bank för att skapa ett lämpligt konto. Dina föräldrar måste också godkänna att du skapar ett konto.
Genom att anmäla ditt kontonummer till Swedbanks kontoregister kan du få din lön insatt direkt på ditt bankkonto.

Länk till Swedbanks kontoregister

 

Anmälan med e-legitimation

Vid registrering med e-legitimation blir ditt konto aktivt för insättning inom två bankdagar.

Anmälan utan e-legitimation

Vid registrering utan e-legitimation verifieras och uppdateras konto i Swedbank och Sparbankerna inom två bankdagar. För konto i andra banker kan det ta upp till 14 dagar innan kontot är aktiverat och verifierat.

Skattejämkning

Kom ihåg att skicka in en blankett snarast för skattejämkning till Personalenheten om du beräknar tjäna mindre än 20 135 kr under 2021. Blanketten måste skickas senast med din första månadsrapport.

Blankett för skattejämkning

/link/fc93824d74004c66b352c9ebedc915b7.aspx?epslanguage=sv