JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Arbeta i Laholm / Arbetsmarknadsinsatser / Feriearbete / Frågor och svar om feriearbete / Vilka arbetsområden finns inom feriearbetena?

Vilka arbetsområden finns inom feriearbetena?

På grund av corona-pandemin är det i år lite osäkert inom vilka områden kommunen och föreningar kommer att kunna erbjuda feriearbeten. Nedan finner du exempel på olika arbetsområden.

Barn och ungdom

Inom arbetsområdet barn och ungdom finns arbetsplatser som förskola och fritids samt lägerverksamhet. Det kan också finnas andra arbetsplatser som jobbar med barn och ungdomar under sommaren.

Omsorgsarbete

Här arbetar du bland annat med äldre eller med personer som har någon form av  funktionsvariation. Arbetsuppgifterna är varierande, allt ifrån att möta brukarens behov till vardagssysslor som att diska.

Service

Inom detta arbetsområde handlar det om att laga mat åt barnen i kommunens förskolor eller att arbeta i naturen för att hålla rent och snyggt. Det kan också handla om att vägleda turister som besöker kommunen.

Praktiskt arbete

Här jobbar du med kroppen. Du behöver inte vara stark men det är en fördel att vara van vid att röra på sig. Exempel på arbeten kan vara lokalvård, gräsklippning eller att snickra och måla staket.

Kontor och administration

Här är det bra om du är van vid att använda Microsoft Office-paketet. Du behöver kunna organisera och planera samt vara ordningsam. Det är också bra att kunna arbeta självständigt.

Går du på Osbecksgymnasiet och vill sommarjobba på den arbetsplats där du gör din APL? Se länken "Osbecksmodellen" på startsidan för Feriearbete.

/link/fc93824d74004c66b352c9ebedc915b7.aspx?epslanguage=sv