Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Arbetsmarknad

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI utfärdade klockan 11.26 klass 3-varning för extremt höga flöden i Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen till mynningen i havet i norra Mellbystrand. Enligt prognosen fortsätter nivåerna att stiga än mer.

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem

Arbetsmarknad

Arbetsmarknadspolitiken är en del av den nationella ekonomiska politiken med nära koppling till närings-, utbildnings- och socialpolitik. Staten har det övergripande ansvaret och kommunens engagemang motiveras av kommunens ansvar för den grundläggande välfärden och yttersta ansvar för invånarnas möjlighet att försörja sig. Därför har Laholms kommun organiserat dessa frågor gemensamt: arbetsmarknadsinsatser, vuxenutbildning och näringslivsenhet.

Verksamheterna är förlagda till Jobbcenter på Repslagaregatan 18 och Campus Laholm. Arbetet fokuseras på att skapa utveckling och tillväxt, lokalt och regionalt. Utvecklings- och näringslivsnämnden har ansvaret för verksamheterna.

Avdelning arbetsmarknad

Avdelning arbetsmarknad finns för dig som söker utbildning eller är på väg ut i arbetslivet.

Vi kan hjälpa dig på många olika sätt. Vi samarbetar med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, socialtjänsten, hälso- och sjukvården och näringslivet, m.fl.

Olika hjälpinsatser:

  • förberedande insatser i form av arbetspraktik eller studier
  • råd och stöd på vägen mot arbete
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Karin Fjällström
Sidan uppdaterad den 24 januari 2020

Kontakt

Enhetschef

Anette Martinsson
Direkt: 0430-156 56
Mobil: 070-299 02 17

Enhetschef JobbLaholm & Mottagning nyanlända

Cornelia Svensson
Mobil: 070-254 81 00

Länkar