JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Arbetsmarknad

Arbetsmarknad

Arbetsmarknadspolitiken är en del av den nationella ekonomiska politiken med nära koppling till närings-, utbildnings- och socialpolitik. Staten har det övergripande ansvaret och kommunens engagemang motiveras av kommunens ansvar för den grundläggande välfärden och yttersta ansvar för invånarnas möjlighet att försörja sig. Därför har Laholms kommun organiserat dessa frågor gemensamt med arbetsmarknadsinsatser, vuxenutbildning och en näringslivsenhet.

Verksamheterna är förlagda till Campus Laholm, Repslagaregatan 18, Altona by 25 och Tingshuset. Arbetet fokuseras på att skapa utveckling och tillväxt, både lokalt och regionalt. Kultur- och utvecklingsförvaltningen har ansvaret för verksamheterna.

Verksamhet arbetsmarknad

Verksamhet arbetsmarknad finns för dig som söker utbildning eller är på väg ut i arbetslivet samt dig som enligt LSS har rätt till Daglig verksamhet.

Vi kan hjälpa dig på många olika sätt genom samarbete med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, socialtjänsten, hälso- och sjukvården och näringslivet.

Några av våra olika insatser:

- Förberedande insatser i form av arbetspraktik eller studier

- Vägleding mot studier

- Daglig verksamhet(LSS)

- Coachande insatser på vägen mot arbete

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Charlotte Eklind Tagesson
Sidan uppdaterad den 8 april 2022