JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Arbetsmarknad

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Arbetsmarknad

Arbetsmarknadspolitiken är en del av den nationella ekonomiska politiken med nära koppling till närings-, utbildnings- och socialpolitik. Staten har det övergripande ansvaret och kommunens engagemang motiveras av kommunens ansvar för den grundläggande välfärden och yttersta ansvar för invånarnas möjlighet att försörja sig. Därför har Laholms kommun organiserat dessa frågor gemensamt: arbetsmarknadsinsatser, vuxenutbildning och näringslivsenhet.

Verksamheterna är förlagda till Jobbcenter på Repslagaregatan 18 och Campus Laholm. Arbetet fokuseras på att skapa utveckling och tillväxt, lokalt och regionalt. Utvecklings- och näringslivsnämnden har ansvaret för verksamheterna.

Avdelning arbetsmarknad

Avdelning arbetsmarknad finns för dig som söker utbildning eller är på väg ut i arbetslivet.

Vi kan hjälpa dig på många olika sätt. Vi samarbetar med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, socialtjänsten, hälso- och sjukvården och näringslivet, m.fl.

Olika hjälpinsatser:

  • Förberedande insatser i form av arbetspraktik eller studier
  • Råd och stöd på vägen mot arbete
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Charlotte Eklind Tagesson
Sidan uppdaterad den 24 januari 2020