JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Arbetsmarknad / Avdelning arbetsmarknad / Jobbcenter / Möbellagret

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Möbellagret

Dan Blomberg och Morgan Ridderberg på kommunens möbellager i lagrets renoveringsavdelning.

Laholms kommun har bestämt sig för att i första hand använda sig av begagnade möbler i sina verksamheter av ekonomiska och miljömässiga skäl. Kommunens verksamhet möbellagret tar emot och tillhandahåller begagnade möbler från alla kommunens verksamheter.

Dan Blomberg (bilden) och Morgan Ridderberg kan du prata med på möbellagret. 

Du som besökare från kommunal verksamhet bokar tid och får personlig hjälp att hitta vad du söker på deras stora möbellager. Har du specialönskemål som inte finns i lager kan du sätta upp dig på en lista och blir kontaktad när det önskade dyker upp. Möbler hämtas och levereras dessutom av möbellagrets personal. All denna service är kostnadsfri för verksamheter i Laholms kommun. Så det är lätt att förstå varför det är bra att kommunen använder sig av dem. Det enda som kan tillkomma är eventuella inköp som krävs för renovering av en möbel och det brukar inte vara mycket.

En skavd men hel möbel blir som ny efter slipning och lackering av möbellagrets personal.

Även inredningsuppdrag, rekonditionering av möbler och omklädning av stolsdynor

De kan hjälpa till att göra hela inredningsuppdrag om de bara får förutsättningarna och detaljer, så kommer de tillbaka med ett förslag. Det kan gälla allt från konferensrum till enskilda kontorsrum. Möbellagret renoverar och rekonditionerar också möbler och byter tyg på exempelvis stolsdynor. En skärmvägg blir som ny efter en rekonditionering och konferensbordet likaså efter slipning och lackering. Enkla saker som spar mycket pengar åt verksamheterna och kommunen.

Vänster: Så här kan det se ut efter att en möbel schamponerats. 

Kontakta alltid din chef innan du beställer möbler.

Att jobba med begagnade möbler ingår som ett led i kommunens hållbarhetsarbete. Vikten av att handla hållbart och minska avfallsmängden slås fast i flera av kommunens planer, bland annat miljöpolicyn där ett av fokusområdena är hållbar resursanvändning. I kommunens avfallsplan ”ökad återanvändning och återvinning” samt ”förebygg att avfall uppkommer” två av fem prioriterade målområden.

Variationen på möbler är stor. Välkommen att boka besök för att se vad vi kan hjälpa din verksamhet med. 

 Möbellagrets besöksadress är Industrigatan 38, Nyby industriområde, Laholm.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Charlotte Eklind Tagesson
Sidan uppdaterad den 10 september 2020