Du är här: Start / Näringsliv & jobb / Arbetsmarknad / Arbetsmarknadsinsatser / Jobb Laholm / Feriearbete

Feriearbete sommaren 2018

Ett glatt gäng ungdomar som fick feriearbetare sommaren 2016.

Går du första eller andra året på gymnasiet alternativt är född 2000 eller 2001 och är folkbokförd i Laholms kommun? Då kan du söka feriearbete via Laholms kommun.

Feriearbetet administreras av Jobb Laholm som matchar dina önskemål om arbetsuppgifter och vart du vill arbeta mot de arbetstillfällen som erbjuds under sommaren.

Syftet med ett feriearbete är att ge dig, som inte hittat ett eget sommarjobb, chansen att få en insyn i hur arbetslivet fungerar samt att skaffa dig arbetslivserfarenhet. Syftet är också att förbereda dig för arbetslivet efter skolan.

Ett feriearbete kan många gånger vara din chans att visa vad du går för och en språngbräda ut i yrkeslivet efter gymnasiet. Arbetet utförs i någon av kommunens verksamheter alternativt hos en förening inom kommunens geografiska område. Som anställd arbetar du 90 timmar fördelat på tre veckor och sex timmar per dag.

Går du på Osbecksgymnasiet och vill sommarjobba på den arbetsplats du gör din APL? Se länken "Osbecksmodellen."

Är du som arbetsgivare intresserad av att anställa ungdomar under sommaren, tveka inte att höra av er till någon av kontaktuppgifterna till höger.

Klicka på länkarna på denna sida för mer information.
Vill du veta vad ungdomar från tidigare år har sagt om sin tid som feriearbetare hittar du även dessa till höger.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Peter Schramm
Sidan granskad den 11 juni 2018