JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Arbetsmarknad / Avdelning arbetsmarknad / JobbLaholm / Feriearbete / Frågor och svar om feriearbete / Vilka arbetsområden finns inom feriearbetena?

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Vilka arbetsområden finns inom feriearbetena?

Arbetsområdena ändras från år till år. Nedan finner du exempel på olika arbetsområden som kan finnas i de olika geografiska områdena.

Barn och ungdom

Inom arbetsområdet barn och ungdom finns arbetsplatser som förskola/fritids, läger och andra arbetsplatser som jobbar med barn och ungdomar under sommaren.

Omsorgsarbete

Inom arbetsområdet omsorgsarbete arbetar du bland annat med äldre eller med personer som har någon form av  funktionsvariation. Arbetsuppgifterna är varierande, allt ifrån möta brukarens behov till alldagliggöra såsom diskhantering.

Service

Inom detta arbetsområde handlar det vanligtvis om att laga mat åt kommunens förskolor, arbeta i naturen för att göra rent och snyggt, eller att vägleda turister som besöker kommunen. Ditt arbete är viktigt för att kommunens invånare och turister ska tycka om att vara här.

Praktiskt arbete

Detta arbetsområde handlar om att jobba med kroppen som verktyg. Du behöver inte vara stark men det är en fördel att ha vana vid att röra på sig. Exempel på arbeten kan vara lokalvård, gräsklippning eller att snickra och måla staket.

Kontor och administration

Inom detta arbetsområde finns arbetsuppgifter som handlar om arbete som utförs på kontor. Här är det bra om du har vana av att använda Microsoft office-paketet och tycker om ordning, att organisera och planera. Du kommer i många fall att arbeta självständigt.

Går du på Osbecksgymnasiet och vill sommarjobba på den arbetsplats du gör din APL? Se länken "Osbecksmodellen".

/link/fc93824d74004c66b352c9ebedc915b7.aspx?epslanguage=sv