Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Campus Laholm

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Campus Laholm

Klassindelning studentdagen den 13 juni

NA/TE 08:00 – 09:00 BF/VO/EE/HT 09:30 – 10:30 FT/SA 11:00 – 12:00
EK 12:30 – 13:30

Streaming påbörjas ca kl 8:30 och sänds med intervaller under dagen. 

Länk till den streamade studentdagen

Information om Student 2020

Under rådande pandemi kan vi redan nu fastställa att en helt "vanlig" studentavslutning kommer det inte kunna bli för våra avgångselever på Osbecksgymnasiet 2020, hur tråkigt det än är.

I samråd med smittskydd Halland, polismyndigheten och enligt de restriktioner som Folkhälsomyndigheten har givit har Osbecksgymnasiet, Laholms kommun, tagit följande beslut kring "Student 2020, Osbecksgymnasiet":

  • Klasskampen i den form som vi haft som tradition varje år på Sparbanksvallen kommer inte kunna genomföras.
  • Traditionsenlig studentbal 11 juni på Strandhotellet kommer inte ske i Osbecksgymnasiets eller studentkommitténs regi utan detta event ställs in och ersätts med en återträff under hösten 2020. Återträffen kommer förläggas på någon eventordnare i Laholms kommun och innebär att Laholms kommun bjuder in till middag med dans. Avgångseleverna kommer bjudas in av Laholms kommun via separat inbjudan under hösten, senast i slutet på september.
    Ansvar 11 juni: Avdelningschef utbildning samt rektor Osbecksgymnasiet
  • Studentdagen 13 juni kommer äga rum med klassvisa avslutningar (ingen gemensam samling) spridda i tid (ett antal klasser per timma) och utspridda över hela skolan. Detta innebär att klasserna också lämnar skolan enligt separat schema*.
  • Ingen "mottagning" sker utanför och varje elev tar ansvar för att inte släkt eller vänner möter upp utanför skolansområde utan detta sker i anslutning i det enskilda hemmet. På detta sätt så vill Osbecksgymnasiet kunna säkerställa att vi får en avslutning för våra elever som alla kan delta på, den 13 juni.
  • Studentflak 13 juni uppmanar skolan eleverna att avboka. Osbecksgymnasiet kommer inte kunna tillåta att några fordon (bilar, traktorer, lastbilar etc.) ställs upp på området och utifrån Folkhälsomyndigheten uppmaning till Transportstyrelsen kommer inga undantag göras för att tillåta fester på flak (2020-04-28).
    Ansvar 13 juni: Rektor, mentor och elever

Streamad avslutning

Utifrån de restriktioner som vi har idag och kan komma att skärpas, då kommer beslutet ovan inte kunna genomföras och "Student 2020, Osbecksgymnasiet" får ske utifrån den gällande skärpningen där någon form av streamad avslutning eventuellt kan komma att spelas upp. Samlingar som ändå innebär att fler personer träffas, kräver att restriktioner har hävts. För en sådan lösning krävs ca en månads planering, det vill säga att innan mitten av maj (12/5).

Har inte restriktioner hävts innan dess, kan inga utökningar göras. Vi vill från skolledningens sida poängtera att detta är en avslutning för skolans avgångselever och personal. Vi vill verkligen uppmana alla släktingar och vänner att stanna hemma och ta emot studenterna för vidare firande där.

Klassindelning studentdagen den 13 juni

NA/TE 08:00 – 09:00 BF/VO/EE/HT 09:30 – 10:30 FT/SA 11:00 – 12:00 EK 12:30 – 13:30

Länk till den streamade studentdagen

Information kring coronaviruset/covid-19

Från och med torsdag 23 april kan samtliga gymnasieelever, som är folkbokförda i Laholms kommun (oavsett skolhuvudman) eller elev på Osbecksgymnasiet, hämta lunch mellan 11.00 och 12.00 på fyra olika utlämningskök. För att få del av lunchpaketet ska anmälan göras på länken nedan senast 14.00 dagen innan första hämtning. I anmälan uppges på vilket utlämningskök lunchen kommer att hämtas. Erbjudandet gäller måndag till fredag läsåret ut, exkl studie- och lovdagar.

Det är viktigt att du avanmäler om du inte ska ha lunch, detta görs i mejl till andreas.meimermondt@laholm.se.

Länk till anmälan om lunch

- - - - - - -

Från och med onsdagen den 18 mars, kommer all undervisning på Osbecksgymnasiet att bedrivas på distans tills vidare. Beslutet tas med anledning av de nya rekommendationerna kring hanteringen av coronaviruset/covid-19 som regeringen gick ut med den 17 mars 2020. Mer information finns här: https://www.laholm.se/nyhe…/information-kring-coronaviruset/

För information på engelska här: Länk till pdf med information

För information på arabiska här: Länk till pdf med information

För information på ryska här: Länk till pdf med informtion

För informtion på polska här: Länk till pdf med information

För information på tigrinska här: Länk till pdf med information

- - - - - - - - - - 

På Campus Laholm händer det en mängd event. I vår kalender (till vänster på dator, i menyn på mobilen) hittar ni allt som händer på Campus Laholm. Just nu är det mycket som vi valt att ställa in, men håll utkik efter digitala arrangemang. 

Campus Laholm är en internationell mötesplats präglad av nyfikenhet, innovation och tolerans.

Aktiviteterna på Campus Laholm täcker allt från traditionell utbildning och undervisning, från fysisk hälsa till mental hälsa, från språk och kultur till teknik och produktdesign, från yrkesutbildningar till faktiska anställningar. 

Campus Laholm täcker kort sagt varje steg på den pedagogiska och yrkesmässiga resan. Säkerställer inte bara den kunskap som förvärvas utan använder den även på bästa tänkbara sätt.

Här till vänster finns länkar till de olika verksamheterna på Campus Laholm.

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: SHQ
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Cattis Ahlhgren
Sidan granskad den 30 mars 2020

Kontakt

Reception Campus Laholm
Växel: 0430-155 22
Skottegränd 3
312 31 Laholm

Campus Laholm i Sociala medier