JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Campus Laholm

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Campus Laholm

Jobb- och utbildningsmässa på Campus Laholm
10 mars 13-16

Den vanligtvis så välbesökta jobb- och utbildningsmässan på Campus Laholm flyttar i år ut på nätet – och blir digital. Mässan äger rum den 10 mars och besökarna bjuds in till digitala rum där de får träffa företag och utbildningsanordnare.

Redan nu är cirka femton företag anmälda till mässan, men Mats Franzén som är samordnare mellan skola och arbetsliv hoppas att det blir fler.

- Vi kommer att gå ut med annonser i sociala medier och vi har nu en plattform där både företag och besökare kan gå in och få en bild av hur det kommer att fungera, säger han.

För besökarna är allt som krävs en mejladress. Med hjälp av den registrerar man sig och använder sedan Teams för att träffas digitalt.

- Vid det här laget har många hunnit vänja sig vid digitala möten, inte minst eleverna som har haft distansundervisning. Hur många besökare och utställare det blir är svårt att spekulera i, eftersom det är första gången vi gör det här, säger Mats Franzén.

Bland företagen som redan är anmälda finns bland andra Diab, SHK och Kungsbygget.

- Vi har också tid avsatt för att informera företag som vill vara med men som kanske inte riktigt vet hur man ska gå till väga digitalt, säger Mats Franzén.

Även Laholms kommun är med som arbetsgivare.

- Redan nu söker bemanningsenheten efter semestervikarier och timanställda till äldreomsorgen, säger Cornelia Larzénius som är mässansvarig.

Flera utbildningsanordnare är också anmälda, bland annat Högskolan i Halmstad och Linnéuniversitetet i Växjö. Även Osbecksgymnasiet är såklart med.

- Mässan har en bred målgrupp och riktar sig både till elever i årskurs åtta och nio som ska välja gymnasieprogram samt arfbetssökande. Man kan också besöka mässan bara för att få idéer och inspiration, säger Cornelia Larzénius.

Länk för att anmäla sig: Mässan 10 mars kl. 13:00 - 16:00

Klicka på länken så kommer det upp mer information.

Mer information lämnas av:

Cornelia Larzénius 0702-54 81 00

Mats Franzén 070-237 46 40

- - - - - - - - - 

Skärpta nationella coronaråd från den 21 december

Från och med idag (den 21 december) har vår huvudman beslutat att genomföra anpassningar i vår verksamhet, med hänvisning till folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens riktlinjer. 

För Campus Laholms verksamheter innebär det följande:

  • Aktivitetshuset kommer att bedriva verksamhet i små grupper inomhus.
  • Gymnasieskolan och Vuxenutbildningen kommer delvis bedrivas som fjärrundervisning.
  • Kulturskolan återgår till närundervisning från och med den 1 februari i den mån det går att göra på ett säkert sätt. Elever och vårdnadshavare informeras under V4.
  • Vägledningscentrum övergår från i huvudsak fjärrvägledning till fullständig fjärrvägledning. 
  • Mottagning nyanlända övergår till fjärrmottagning med undantag för eventuell mottagning av flyktingar som kan komma att anlända under perioden som måste mötas fysiskt.
  • JobbLaholm övergår från i huvudsak fjärrhandleding till fullständig fjärrhandledning.  

Om ni vill veta mer, gå in på www.laholm.se eller www.regionhalland.se

Välkomna till Campus Laholm!

Vi består av en rad olika verksamheter som alla ger dig möjlighet till utbildning och utveckling. Oavsett om du börjar din första förskoleklass på Kulturskolan, går ett program som formar din framtid på Osbeck eller får grunder i svenska när du nyss anlänt till Sverige. Och det finns mycket mycket mer.

Gå in på respektive enhet i menyn för att läsa mer.

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: FKI
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Cattis Ahlhgren
Sidan uppdaterad den 24 februari 2021