JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Jobba hos oss

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Jobba hos oss

Kommunen är Laholms största arbetsgivare med cirka 2 000 anställda, tillsvidareanställda och månadsavlönade vikarier, varav de flesta arbetar inom barnomsorg och skola, äldre- och handikappomsorg, teknisk verksamhet eller administration.

Kommunens personalpolitik syftar till att skapa förutsättningar för att behålla, utveckla och rekrytera personal som arbetar i samverkan för att uppnå kommunens mål. En ambition är att varje medarbetare ska ha möjlighet att påverka sin arbetstid för att kunna kombinera arbete med familj och fritidsintressen.

Vill du läsa mer om kommunens personalpolitik, klicka på länken till vänster.

Goda arbetsplatser

Kommunens ambition är att ha goda arbetsplatser, där medarbetarna trivs och har en bra arbetsmiljö, där det finns stimulerande arbetsuppgifter, där alla känner delaktighet och har möjlighet att påverka. Vartannat år genomförs arbetsmiljöenkäter på samtliga arbetsplatser. Service, vänlighet och respekt ska prägla mötet med kommuninvånarna. Detta har bland annat fastslagits i en gemensam värdegrund för anställda med Laholms kommun som arbetsgivare. Ledorden är:

  • Glädje uppstår i en trygg och positiv arbetsmiljö där vi stödjer, uppmuntrar och uppskattar varandra.
  • Mod uppstår i ett tillåtande klimat där vi vågar vara oss själva och visar öppenhet.
  • Delaktighet uppstår genom att vi tar ett gemensamt ansvar för att informera, lyssna och mötas i goda relationer.
  • Engagemang uppstår i en kreativ och utvecklande atmosfär där vi är aktiva, ansvarstagande och nyfikna.
  • Gott föredöme visar vi genom att möta andra så som vi själva vill bli bemötta.

Laholms kommuns värdegrund finns att hämta på länken till höger.

Många pensioneras

Pensionsavgångarna ökar markant framöver, därför kommer personalförsörjningen att bli en av de viktigaste frågorna under den närmaste tioårsperioden. Bland annat behövs personal till äldre- och handikappomsorgen och till skolorna. En särskild satsning kommer att göras för att locka ungdomar att söka arbete inom kommunen.

Lediga tjänster och intresseanmälan

Vill du veta vilka tjänster som är lediga just nu klickar du på länken ovan till vänster. Vill du ha ytterligare information om en ledig tjänst kontakta i så fall de personer som anges i annonsen.

Intresseanmälan

Skulle du vilja anmäla intresse för kortare vikariat (upp till tre månader) inom kommunens verksamheter kan du använda blanketten "Anmälan om intresse för vikariat i Laholms kommun", som du också hittar under rubriken Blanketter. Denna skickar du till medborgarservice@laholm.se

Kom dock ihåg att intresseanmälan är ingen ansökan. Utannonserade tjänster måste sökas.

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: 753
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annbritt Carlsson
Sidan granskad den 19 december 2019