Du är här: Start / Näringsliv & jobb / Näringslivsservice / Aktuellt

Aktuellt

Här kan du läsa om om vad som är på gång, så som företagsträffar, föreläsningar, utbildningar och annat som är av värde för dig som företagare i Laholms kommun.

____________________________________

Framtidssäkra företagets kompetens

Hur kan du hitta, behålla och utveckla personal för att möta framtiden? Ta kontroll med strategisk kompetensplanering.

Att hitta, behålla och utveckla rätt kompetens är avgörande för ett företags utveckling. Men kompetensbehov lyfts ofta först när läget är akut, när en person säger upp sig eller sjukskrivs. 

Eller i samband med ökad orderingång, nya lagkrav eller ändrade arbetssätt. Det finns sällan en plan för dessa händelser och man riskerar då att gå miste om affärer och tillväxtmöjligheter. Med långsiktig och målstyrd planering kan du ta makten över företagets framtid.

Nu har du chansen att som företagare i Laholms kommun  delta i en utbildnng i ämnet under våren 2020.

Läs mer och anmäl dig här.

_______________________________________

Framtidssäkra företagets kompetens

Smart Industri 2.0

Under 2019 och 2020 kommer Laholms kommun och TEK kompetens att göra företagsbesök hos industri- och industrinära tjänsteföretag. Syftet är ta reda på vilka utvecklingsbehov som finns och se till att finna rätt stöd för att lösa de utmaningar som företaget står inför. Företagsbesöket är kostnadsfritt och tar ca 1,5 tim.
Efter besöket återkommer vi med förslag till företaget om hur ni kan gå vidare. Företagsbesöken ingår som en del i den satsning som den svenska regeringen gör för att stärka den svenska industrins konkurrenskraft – Smart Industri. Region Halland är också med och stödjer arbetet.

Är du ett industri- eller industrinära företag och vill ha besök, kontakta Anna-Lena på Näringslivsenheten.

____________________________________________________

Söker du personal eller nya studenter - anmäl dig i dag till vår Jobb- och utbildningsmässa 3 mars på Campus Laholm. 

Läs mer här 

__________________________________________________________

Kickoff för besöksnäringen - 2020

Den 15 januari kl 07.30 - 10.00 bjuder vi in besöksnäringen till en kick off inför 2020 Många spännande projekt är på gång – inte minst i anslutning till den nya färjelinjen mellan Halmstad och Grenå. Vi tar därför detta tillfälle i akt att informera er om just detta.

Vi börjar med fralla och kaffe kl. 07.30. Därefter kommer kultur- och turismenheten, näringslivsenheten, Region Halland och Stena Line berätta om de kommande projekt som har koppling till den nya färjelinjen. Framförallt vill vi höra vad ni har för tankar och idéer!

Avslutningsvis kommer Osbecksgymnasiets Hotell- och turismprogram att presentera de tankar och planer som finns på att efter sommaren starta en yrkesvux – en lärlingsutbildning med inriktning på mat, möten och människor. Vilka medarbetare behöver du i framtiden? Vilken utbildning och vilka kunskaper och färdigheter ska de ha? Ta chansen att vara med och påverka utbildningen av framtidens yrkeskunniga personal. Tillsammans håller vi i en workshop med målet att skapa ett förslag till en utbildningsplan.

Anmäl er senast den 8 januari 2020 till Nathalie Sandberg på  nathalie.sandberg@laholm.se eller 070-482 97 46. Matpreferenser meddelas vi anmälningstillfället.

Varmt välkomna!

//Kulturenheten, turismenheten och näringslivsenheten Laholms kommun

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 12 december 2019