Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Aktuellt

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI utfärdade klockan 11.26 klass 3-varning för extremt höga flöden i Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen till mynningen i havet i norra Mellbystrand. Enligt prognosen fortsätter nivåerna att stiga än mer.

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem

Aktuellt

Här kan du läsa om om vad som är på gång, så som företagsträffar, föreläsningar, utbildningar och annat som är av värde för dig som företagare i Laholms kommun.

____________________________________

Framtidssäkra företagets kompetens

Hur kan du hitta, behålla och utveckla personal för att möta framtiden? Ta kontroll med strategisk kompetensplanering.

Att hitta, behålla och utveckla rätt kompetens är avgörande för ett företags utveckling. Men kompetensbehov lyfts ofta först när läget är akut, när en person säger upp sig eller sjukskrivs. 

Eller i samband med ökad orderingång, nya lagkrav eller ändrade arbetssätt. Det finns sällan en plan för dessa händelser och man riskerar då att gå miste om affärer och tillväxtmöjligheter. Med långsiktig och målstyrd planering kan du ta makten över företagets framtid.

Nu har du chansen att som företagare i Laholms kommun  delta i en utbildnng i ämnet under våren 2020.

Läs mer och anmäl dig här.

_______________________________________

Smart Industri 2.0

Under  2020 kommer Laholms kommun och TEK kompetens att göra företagsbesök hos industri- och industrinära tjänsteföretag. Syftet är ta reda på vilka utvecklingsbehov som finns och se till att finna rätt stöd för att lösa de utmaningar som företaget står inför. Företagsbesöket är kostnadsfritt och tar ca 1,5 tim.
Efter besöket återkommer vi med förslag till företaget om hur ni kan gå vidare. Företagsbesöken ingår som en del i den satsning som den svenska regeringen gör för att stärka den svenska industrins konkurrenskraft – Smart Industri. Region Halland är också med och stödjer arbetet.

Är du ett industri- eller industrinära företag och vill ha besök, kontakta Anna-Lena på Näringslivsenheten.

____________________________________________________

Söker du personal eller nya studenter - anmäl dig i dag till vår Jobb- och utbildningsmässa 3 mars på Campus Laholm. 

Läs mer här 

__________________________________________________________

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 28 januari 2020