JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Aktuellt / Företagssafari åk 8-9

Företagssafari

På företagssafari 2022 får du som går i åk 8 och 9 chansen att besöka Nilsson Special Vehicle, Spitze och Södra Hallands Kraft.

Är du intresserad av teknik och någon gång funderat på vad man gör ute på våra företag runt om i Laholms kommun. Vad gör en montör, en servicetekniker, en programmerare, en konstruktör till exempel? 

Nu har du chansen att få veta mer, att få se och ställa dina frågor till företagen. Under tre torsdagskvällar i höst bjuder tre företag in till ett öppet hus - ett företagssafari. 

Mellan kl 17.30-19.00 välkomnar företagen dig som går i åk 8-9 i Laholms kommun att komma till företagen tillsammans med din förälder eller vårdnadshavare. 

Ni får chansen att besöka

  • 6 oktober - Nilsson Special Vehicle
  • 10 november - Spitze 
  • 1 december - Södra Hallands Kraft

Anmäl dig i dag

Allt ni behöver göra är att anmäla er på mejl , med namn, vilken klass, vilket företag du vill besöka (ni får besöka alla tre om ni vill och kan) och om du har en eller två vuxna med dig och hur vi kan kontakta dig om vi skulle behöva göra det. 

Anmäl dig på mejl till anna-lena.karlsson@laholm.se

Sen är det bara att ladda för ett spännande och roligt företagssafari, hoppas vi ses!

Företagssafarit är ett samarbete mellan företagen, Teknikcolege, Näringslivsenheten och Barn- och utbildningsverksamheten på Laholms kommun. 

6 oktober Nilsson Special Vehicles

Välkomna til Laholms egna biltillverkare, Nilsson Special Vehicles. Företaget tillverkar begravningsbilar, ambulanser, räddningsbilar och limousiner. Följ med på ett spännande besök där Fredrik Nilsson berättar om hur man gör för att få en "vanlig" volvo till att bli en ambulans, begravningsbil eller räddningsbil. Vi får en rundtur i fabriken och möjligheten att se med egna ögon hur det går till. Vi får också chansen att ställa alla frågor vi vill om vad man gör, vilka yrken som jobbar där, om det är kul eller jobbigt.

 

10 november Spitze

Välkomna till Spitze, här tillverkas förpackningsmaskiner och smarta lösningar för dagens moderna förpackningar. Har du tänkt på hur många olika förpackningar du använder/ser under en dag? Hur har de gått från att vara ett platt pappersark till att bli en färdig förpackning? En av delarna står Spitzes maskiner för, här tänker man ut, ritar upp och monterar ihop maskinen som sedan viker och klistrar ihop förpackning till tomatförpackningen, godisasken, tändstiftsasken med flera. Följ med oss till Spitze och träffa Peter Kjellberg som visar runt och berättar om vad man jobbar med hos dem. Du kan få veta mer om allt från programmering till montering och bearbetning om olika slag.

 

 1 december Södra Hallands Kraft

Välkommen till Södra Hallands Kraft, här är det fokus på el och energi. Vad gör man egentligen på ett företag som ser till att vi får ström till våra hem? Vilka olika lösningar jobbar man med på SHK och vilka olika utbildningar behöver man för att kunna jobba hos dem. Följ med till Södra Hallands Kraft och lär dig mer om vad man faktiskt gör på ett el och energiföretag.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 2 september 2022