JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Aktuellt / Företagsbesök inom gröna näringen

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Företagsbesök inom gröna näringen

Företagsbesök inom den gröna sektorn

Näringslivsenheten ökar sitt operativa arbete med att möta företag där företagen finns. Ett speciellt fokus läggs nu på företag inom den gröna sektorn genom ett aktivt samarbete med miljöavdelningen i Laholms kommun.

Under året kommer Näringslivsutvecklare Patrik Johansson att göra gemensamma besök på lantbruksföretag tillsammans med Sofia Höglind.
Näringslivsenheten besöker ca 200 företag per år och vi vet att många verksamheter har ett pressat tidsschema. Av denna anledning vill vi samordna kommunens arbete så mycket som möjlig och minska belastningen på er som företagare.

Vi på näringslivsenheten är nyfikna på era företag och våra besök handlar främst om att knyta kontakter och få frågor och funderingar från er. Kanske har ni förslag på förbättringar eller undrar vilket stöd kommunen kan ge dig som företagare?
Näringslivsenheten kan även vara ett stöd i olika företags verksamhetsutveckling och/eller kunskapsöverföring mellan olika verksamheter. Vi på näringslivsenheten utför ingen myndighetsutövning utan är en resurs i utveckling och kommunikation.

Första besöken genomförda

Första besöket gjordes Hos Ulrika Algotsson fårbonde och ordförande i LRF:s kommungrupp Laholm.
Besöket inleddes med fokus på inspektion där Sofia gick igenom de delar som skulle tillsynas och näringslivsenhetens representant, Patrik, fick möjlighet att ställa kompletterande frågor och ta till sig information om vilka frågeställningar som är aktuella just nu.
Träffen avslutades med givande diskussioner kring vad som upplevs som viktigt för lantbruksföretagen just nu, vad som är viktigt för att kunna bedriva företagande på landsbygden och inte minst vilka goda idéer som kan spridas till andra lantbruksföretag i kommunen.

Varje år genomför Miljökontoret ca 70 gårdsbesök.
- inför besöken tillsammans med Näringslivsenheten skickas det alltid ut ett brev till företagen där det står att det blir ett gemensamt besök med oss på miljö och näringsliv berättar Sofia Höglind. I början kommer vi framför allt följas åt på de större gårdarna där man är mer van vid fler besökare och det står alltid företagen fritt att tacka nej till besök från Näringslivsenheten, men förhoppningen är att man ska se det som en möjlighet att få ännu en kontakt inom kommunen som kan tillföra andra delar i samtalen än dem som vi oftast pratar om. 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 27 mars 2019