JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Aktuellt / Företagssafari för högstadiet

Eldningsförbud

Eldningsförbud i Laholms kommun och i hela Halland från 1 juni 15.00

Läs mer om vad som gäller vid eldningsförbud 

Fire ban In the municipality of Laholm

Verbot der Verbrennung In der Gemeinde Laholm besteht derzeit ein Feuerverbot.

Please refer to www.laholm.se for updates and information.

Företagssafari för högstadiet

På företagssafari 2023 får du som går i åk 7 och 8 chansen att besöka tro olika företag inom tillverkning, fordon och el-branscherna.

Är du intresserad av teknik och någon gång funderat på vad man gör ute på våra företag runt om i Laholms kommun. Vad gör en montör, en servicetekniker, en programmerare, en konstruktör till exempel? 

Nu har du chansen att få veta mer, att få se och ställa dina frågor till företagen. Under tre torsdagskvällar i vår bjuder tre företag in till ett öppet hus - ett företagssafari. 

Mellan kl 17.30-19.00 välkomnar företagen dig som går i åk 7-8 i Laholms kommun att komma till företagen tillsammans med din förälder eller vårdnadshavare. 

Ni får chansen att besöka

  • 9 mars - Diab (sissta anmälningsdag 3 mars) Fullt
  • 20 april - Rejmes (sista anmälningsdag 17 april)
  • 25 maj - Elent (Sista anmälningsdag 21 maj)

Anmäl dig i dag

Allt du behöver göra är att anmäla dig i formuläret här 

Sen är det bara att ladda för ett spännande och roligt företagssafari, hoppas vi ses!

Företagssafarit är ett samarbete mellan företagen, Teknikcolege, Näringslivsenheten och Barn- och utbildningsverksamheten på Laholms kommun. 

 

25 maj besök på Elent AB Laholm

 

Denna träff gör vi ute hos Elent, ett av våra fina elföretag. Här kommer vi få reda på vilka olika arbetsområden som finns i det moderna el-företaget. Allt från vad man gör på den nya villan/lägenheten till installationer hos företag, felsökning, renoveringar och allt där i mellan. 

Läs mer om Elent här

9 mars DIAB 

Välkommen till Laholms största privata arbetsgivare, med många olika yrken. Vad gör man på ett så stort och världsledande företag vars affärsidé är att skapa lättare, starkare och smartare kärnmaterial? Hur ser momenten ut från tillverkning av materialet till färdiga delar som sen blir till delar av allt från tåg, båtar, flygplan, vindkraftverk till produkter för ubåtar och rymdraketer? Här finns också forskning och utveckling samt konstruktionsritning och allt annat som ingår i ett led från beställning till färdig produkt. Följ med till Diab och få möjligheten att se produktionen och höra mer om alla yrken och spännande produkter man tillverkar. 

Läs mer om Diab här

 

20 april besök hos Rejmes

 

Välkomna til Rejmes ett av Laholms framstående bilserviceföretag. Här får vi lära oss mer om vad dagens moderna bilservice handlar om. Vad ställer det för krav att jobba med alla olika drivmedel som finns och den digitala utvecklingen av våra bilar. Och inte minst, vad gör en personlig servicetekniker?. Det och mycket mer lovar vi när vi besöker detta företag. 

Läs mer om Rejmes här

 

25 maj besök på Elent AB Laholm

 

Denna träff gör vi ute hos Elent, ett av våra fina elföretag. Här kommer vi få reda på vilka olika arbetsområden som finns i det moderna el-företaget. Allt från vad man gör på den nya villan/lägenheten till installationer hos företag, felsökning, renoveringar och allt där i mellan. 

Läs mer om Elent här

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 13 februari 2023